V: Thornings asylstramning er "kynisk vælgerbedrag"

Danmark er hurtigst i Skandinavien til at give familiesammenføring.

På trods af regeringens stramninger kan asylansøgere fortsat få familiesammenføring i Danmark hurtigere end i Sverige og Norge. Det skriver Berlingske.

Det fremgår dog ikke, hvor stor en andel, der rent faktisk ender med at få familiesammenføring

Lige nu går der i gennemsnit omkring et halvt år, fra flygtninge ankommer til Danmark, til de kan få familien med, hvis de er personligt forfulgt.

I Norge og Sverige tager det mindst dobbelt så lang tid.

Venstre kritiserer regeringen for at snyde vælgerne i sagen om asylstramninger.

- Det betyder jo, at når det er så let at få sin familie til Danmark, så vil vi uvægerligt blive en magnet for asylansøgere fra f.eks. Syrien. Derfor var det også et kynisk vælgerbedrag, da statsministeren stod på talerstolen til Folketingets åbning og sagde, at nu strammede man for alvor op.  De viser det her sort på hvidt… Det gjorde man bare ikke. Det er også ene og alene den grund, som de Radikale har for at være med, siger Inger Støjberg, politisk ordfører i Venstre, til TV 2.

Men der ER tale om stramninger. Det siger de radikales Camilla Hersom, som kalder Venstres ageren for hjerteløs.

- Jeg synes, at Venstre agerer helt hjerteløst i den her sag. Det vi forsøger, er at tage hånd om en situation, hvor vores kommuner meddeler, at de ikke kan følge med i det tempo. Og gøre det på en måde, hvor vi samtidig kan forsvare de regler, vi sætter op og de vilkår, vi stiller mennesker i udsigt, siger Camilla Hersom, der er gruppeformand for De Radikale.