Skipper får plads i fortroligt udvalg

Det bliver Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper, der kommer til at sidde med i Folketingets såkaldte Udvalg vedrørende Efterretningstjenesterne – også kaldet Kontroludvalget.

Det erfarer TV 2.

Enhedslisten har aldrig før haft plads i Kontroludvalget, men da partiet vandt en lodtrækning i forbindelse med Folketingets åbning, fik partiet plads i udvalget, hvor medlemmerne i fortrolighed får oplysninger om forsvarets og politiets efterretningstjenester. Oplysningerne bliver givet under tavshedspligt, og i forbindelse med lodtrækningen udtrykte flere borgerlige politikere en frygt for, at sådanne følsomme oplysninger nu vil blive delt med Enhedslisten, der ofte er meget kritiske overfor efterretningstjenesternes metoder.

- Jeg er bekymret for at de lækker ting i modstrid med reglerne. Eller lader oplysninger gå videre til de forkerte, sagde Venstres udenrigsordfører Søren Pind eksempelvis.

- Helt ærligt, jeg tror de må have drukket af natpotten eller et eller andet, sagde Pernille Skipper dengang om de borgerliges bekymringer.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter