Nyt parti lagt for had: - Ville ønske det overraskede mig

Torsdag i sidste uge præsenterede det nye parti Nationalpartiet sit program, som ifølge partiet selv fokuserer på at fremme danske værdier som respekt, tolerance og sameksistens.

Værdier som synes langt fra mange af de kommentarer, som partiet er blevet mødt med på de sociale medier.   

Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, og hans to brødre med pakistansk baggrund står bag det nye parti, og de må lægge ryg til mange hadske kommentarer samt trusler på blandt Facebook.

- Isis tænker jeg bare. 3 perkere starter nyt dansk parti. Tror i det er første april???? Spark dog de aber ud af landet.

- Håber den danske befolkning er kloge nok til at se dette bare er endnu en måde, hvor muslimer stille og roligt tager magten fra os.

Således lyder et par af de kommentarer, som Stéphanie Surrugue havde fundet frem, da Kashif Ahmad tirsdag morgen besøgte Go’ morgen Danmark. Her blev partiformanden spurgt til de mange hadske kommentarer i kølvandet på partistiftelsen.

- Jeg ville ønske, jeg kunne sige, det har overrasket mig, men det har jo i mange år stået på, at man har været vidne til sådanne kommentarer i medierne og diverse indlæg på aviserne.

- Hele vejen rundt hvis der er nogle indlæg, som har med indvandrere eller muslimer at gøre, hvis du kigger ned i tråden under kommentarer, så vil du finde masser af sådanne eksempler.

Konfronterer negativ Facebook-bruger

- Ja min stemme får de satangalemigikke! Det bliver første den dag, at helvede fryser til is og jeg står på skøjter med djævelsen.

Sådan kommenterer Flemming Theilmann Møller fra Ribe på historien om det nye parti på Facebook.

I Go’ morgen Danmark blev han ringet op, og her forklarede han, hvorfor han havde skrevet ovenstående

Hør hvorfor i videoklippet øverst i artiklen – og hør Kashif Ahmad forklare baggrunden for, at han har stiftet Nationalpartiet.

Du kan også se hele Go’ morgen Danmark på TV 2 PLAY her.

Nationalpartiets mærkesager

Værdipolitik

- 24-års reglen skal afskaffes. Alle skal have ret til at vælge deres partner.

- Ingen forbud mod religiøse symboler i det offentlige rum. Alle har den grundlovssikret ret til at færdes på gaden uanset hvilke religiøse eller kulturelle symboler de bærer.

- Tilknytningskravet på 26 år skal ophæves.

Velfærdspolitik

- Mere tillid til offentlige ansatte

- Afbureaukratisering i den offentlige sektor

- Mere kvalitet i folkeskolen - skolereformen skal revurderes

- Flere varme hænder i sundhedsvæsenet