- Værdiladet Reissmann bryder med S-strategi

Socialdemokraternes integrationsordfører, Mette Reissmann, er i modvind. Det sker efter en udtalelse om flygtninge torsdag, hvor hun brugte ordvalget "uønskede gæster".

Det er faldet flere partifæller for brystet som kritiserer udtalelsen i skarpe vendinger. Blandt andet Yildis Akdogan, som er chokeret over det, hun kalder en ”meget hård og kynisk retorik".

Årsagen til den kraftige modvind internt i partiet er, ifølge TV 2’s politiske kommentator Peter Lautrup-Larsen, at Mette Reissmann har gjort debatten værdiladet, og det bryder mange Socialdemokrater sig ikke om:

- Hvis hun havde brugt ordet uinviteret eller uventede gæster, så havde det formentlig betydet det samme i hendes øjne. Men det havde ikke været nær så værdiladet, siger Peter Lautrup-Larsen til TV 2 NEWSog fortsætter:

- Statsministeren og de øvrige toppolitikere har gjort, hvad de kunne for ikke at gøre det til en værdiladet diskussion. Det er blevet fremlagt som et håndteringsproblem, og på den måde kommer sådan et værdiladet ord fuldstændigt på tværs.   

Se hele indslaget med Peter Lautrup-Larsen fra TV 2 NEWS ovenfor.   

BAGGRUND

Debatten om flygtningepolitikken fik nyt liv, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin åbningstale i Folketinget lagde op til stramninger på asylområdet.

Blandt andet ønsker regeringen at begrænse retten til familiesammenføring for asylansøgere, der får midlertidigt asyl.

Baggrunden for stramningen er, at regeringen endnu engang har måttet opjustere antallet af asylansøgere, der nu ventes at runde 20.000 alene i år.

Den 16. oktober efterlyste flere af landets biskopper næstekærlighed i debatten i en artikel i Jyllands-Posten.

Hertil udtalte Socialdemokraternes integrationsordfører Mette Reissmann, at flygtninge er uønskede gæster.

Citatet har siden vakt kritik fra flere af ordførerens partifæller hos Socialdemokraterne, der ikke kan tilslutte sig udtalelsen.