Kritik af S-ordfører fortsætter: Chokerende og kynisk

- Jeg blev ret chokeret. Som socialdemokrat kan jeg ikke genkende mig selv i den retorik. Den er meget hård og meget kynisk.

Sådan siger Yildis Akdogan, der er én af flere socialdemokrater, der kritiserer partifællen Mette Reissmann i skarpe vendinger. Også gruppenæstformand Mette Gjerskov og Ane Halsboe-Jørgensen har været ude med kritik.

Det sker efter en udtalelse fra integrationsordføreren om flygtninge torsdag, som kom i kølvandet på flere biskoppers efterlysning af næstekærlighed blandt politikerne i forbindelse med flygtningepolitikken. De var blandt andet utilfredse med regeringens nye asylpolitik, hvor flygtninge på midlertidigt ophold, først kan få deres familie til Danmark efter et år.

I den forbindelse udtalte Mette Reissmann om flygtninge i Danmark, at de er "uønskede gæster".

- Jeg har fuld forståelse for, at vi skal hjælpe i nærområderne, og at vi ikke kan modtage hundredvis af flygtninge. Men jeg har ingen forståelse for retorikken omkring flygtningepolitikken, og det er det, jeg reagerer på, lyder den videre kritik fra Yildis Akdogan.

Trods gentagne forsøg har det har torsdag aften ikke været muligt at få en kommentar fra Mette Reissmann til hendes udtalelser i Jyllands-Posten.

BAGGRUND

Debatten om flygtningepolitikken fik nyt liv, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i sin åbningstale i Folketinget lagde op til stramninger på asylområdet.

Blandt andet ønsker regeringen at begrænse retten til familiesammenføring for asylansøgere, der får midlertidigt asyl.

Baggrunden for stramningen er, at regeringen endnu engang har måttet opjustere antallet af asylansøgere, der nu ventes at runde 20.000 alene i år.

Den 16. oktober efterlyste flere af landets biskopper næstekærlighed i debatten i en artikel i Jyllands-Posten.

Hertil udtalte Socialdemokraternes integrationsordfører Mette Reissmann, at flygtninge er uønskede gæster.

Citatet har siden vakt kritik fra flere af ordførerens partifæller hos Socialdemokraterne, der ikke kan tilslutte sig udtalelsen.