Kender du de 115 andre partier i Danmark?

Med Nationalpartiet har Danmark fået et nyt parti, men var du klar over, at Nationalpartiet føjer sig til en liste over 115 partinavne, som er blevet godkendt?

Siger partierne "Julemanden", "Pot Partiet" og "Ny Alliance" dig f.eks. noget? Hvad med "Dukkepartiet" eller "Gud og folket"?

Hvis der ikke ringer en klokke, så fortvivl ej. For som du sikkert har regnet ud, er det ikke alle partier, som du skal tage stilling til på stemmesedlen til det næste valg.

For udover de otte partier, der som bekendt sidder i Folketinget, er det dog kun Kristendemokraterne, som - hvis der blev udskrevet valg i dag - reelt kan stille op.

Det fortæller valgforsker og professor ved Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet Rune Stubager til tv2.dk. Én ting er nemlig at få registreret sit partinavn - en anden er at blive opstillingsberettiget. Her kræver det som bekendt 20.000 underskrifter for at kunne stille op.

Og udover Nationalpartiet forsøger også Uffe Elbæk netop nu at indsamle det rette antal underskrifter til sit parti Alternativet til at nå med på stemmesedlen, inden statsminister Helle Thorning-Schmidt trykker på valgknappen. Men derudover tvivler Rune Stubager på, at samtlige 115 registrerede partier kæmper for at indsamle underskrifter til at komme på stemmesedlen.

- Så vidt jeg kan se, er det kun de tre partier, Kristendemokraterne, som har opnået de 20.000 underskrifter og så de to nye partier Alternativet og Nationalpartiet, som forsøger at komme på stemmesedlen. De andre partier gør ikke. Det er dog en anden sag for løsgængere og partier, som stiller op til kommunalvalg, hvor det samme antal underskrifter ikke kræves, siger han. 

Her i linket kan du se listen over alle 115 parti-navne, som er registreret i Danmark.