Samuelsen: Vi hjælper flere flygtninge ved at sende dem væk

Når Liberal Alliance foreslår at sende de flygtninge, der ankommer i Danmark, direkte videre til et land i nærheden af det sted, de er flygtet fra, er det for at skabe de bedste rammer for disse flygtninge. Her skal de bo i danskdrevne lejre.

- Vi kigger på, hvordan kan vi hjælpe flest – og sandheden er, at vi kan hjælpe ti gange flere ved nærområderne, siger Anders Samuelsen til TV 2 News.

En anden af grundene til, at vilkåerene for de, der søger asyl i Danmark, vil være bedre, hvis de bliver sendt til et andet land er, at regeringen har åbnet op for, at uddele midlertidige ophold.

- Det betyder, at flygtningene ikke kan få familiesammenføring, og det er en meget ulykkelig situation. Vi kan hjælpe ti gange så mange i nærområderne, og samtidig kan de være sammen med deres familier. Det mener jeg er bedre, saiger Samuelsen.

- Det er ikke så afgørende, når man er på flugt, om man sidder i Sandholmlejren, eller man sidder tæt på der, hvor man flygter fra. Det er måske endda bedre.

Pengene skal komme fra de milliarder, som Danmark vil spare på asyludgifter herhjemme.

Regeringen justerede onsdag vurderingen af, hvor mange flygtninge, der tager til Danmark for at søge asyl i 2014. Hidtil var det vurderet, at der ville komme 10.000, men nu menes det, at tallet vil være 20.000 i stedet.

Det foreslår DF og LA

Både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance foreslår torsdag at sende asylansøgere væk fra Danmark.

De vil sende flygtningene til lejre et sikkert sted, tættere på deres oprindelsesland.

Asylcentre i disse lande skal være under dansk kontrol med renlige forhold, og adgang til mad, medicin og ordentlige senge at sove i.

Venstre kalder forslagene "interessant".

Både Socialdemokraterne og SF afviser forslaget.