Enhedslisten: De borgerlige må have drukket af natpotten

Der skal trækkes lod i Folketinget i dag. Og de borgerlige partier håber ikke, at det er Enhedslisten - men SF - der bliver trukket op af krukken og dermed får plads i Folketingets Kontroludvalg - et udvalg der i fortrolighed vil blive orienteret om blandt andet forhold i PET. 

- Jeg er bekymret for, at de lækker ting i modstrid med reglerne. Eller lader oplysninger gå videre til de forkerte, lyder det blandt andet fra Venstres Søren Pind.

EL: Demokratiet har talt

- Helt ærligt, jeg tror de må have drukket af natpotten eller et eller andet, siger Enhedslistens Pernille Skipper om de borgerliges bekymringer.

- Demokratiet har talt, og reglerne er sådan at de fem største partier skal sidde i et bestemt udvalg i Folketinget. Og det er nu engang vælgerne, der afgør det. Det er hverken Søren Pind, Peter Skaarup eller andre. 

De fem største partier har fast plads i Kontroludvalget, og lodtrækningen skal finde sted nu, fordi SF i løbet af valgperioden har mistet en række folketingsmedlemmer - Jesper Petersen, Astrid Krag, Ole Sohn og Ida Auken. Dermed er SF og Enhedslisten nu lige store.

Du kan følge Folketingets åbningsdag hele dagen på TV 2 News og på tv2.dk's LIVE-blog.