VU-formand til sit eget parti: Stem nu f...... for

Formanden for Venstre Ungdom langer lige nu voldsomt ud efter sit eget parti, efter blandt andet Venstre i gÄr var med til midlertidigt at blokere for, at syv danske F-16 fly kan sendes af sted til kampen mod Islamisk Stat i MellemÞsten.

- Stem nu fucking for. Vi har nogle af verdens stÞrste rÞvhuller at bekÊmpe, skrev Jens Husted sÄledes pÄ Twitter.

Han skrev videre:

Afstemningen blev udskudt, fordi blandt andet Venstre gerne vil vide, om der er tale om landsforrĂŠderi, hvis danske statsborgere rejser til MellemĂžsten for at kĂŠmpe for IS – og altsĂ„ mod det danske bidrag.

Til TV 2 appellerer Jens Husted ”dybt og inderligt til de Venstrefolk, der har stemmeret i Folketinget i dag” om at fĂ„ sendt flyene pĂ„ vingerne:

- Det her er vigtigt. Vi har en forpligtelse til at beskytte civilbefolkningen. Jeg er med pÄ, at det er et vigtigt spÞrgsmÄl, som Venstre gerne vil have svar pÄ, men det kan man altsÄ godt besvare, mens F16-flyene er pÄ vej mod Irak. Det skal ikke gÄ op i juristeri.

Han siger videre:

- Dem, der bliver slÄet ihjel i dag, kan vi altsÄ ikke redde i morgen.

Han fremhÊver selv, at han mÄske ikke selv er den helt rigtige dommer i disciplinen om at holde hovedet koldt og tÊlle til 10.

- Det kan du ogsĂ„ udlede af Twitter – at det mĂ„ske ikke er min styrke. Men det ĂŠndrer ikke pĂ„ det fundamentalt vigtige.

OgsĂ„ i regeringspartierne var det svĂŠrt at holde hovedet koldt efter afstemningen i Folketingssalen i gĂ„r aftes mĂ„tte blive udskudt. SĂ„ledes fĂžg ord som grotesk, pinligt og et ”absurd teater” i luften pĂ„ blandt andet Twitter.

Fra Inger StÞjberg (V) lÞd begrundelsen sÄdan:

- Det er ikke i orden at sende soldater af sted, uden at de er klar over, om det er landsforrĂŠderi, hvis nogen tager kampen op i mod dem. Og vi skal lige huske pĂ„, at vi er et af de lande, der har flest hellige krigere ude. Vi skal beskytte vores soldater.Â