Rudersdal: Vestegnen bør tage imod flere flygtninge

11 kommuner i hovedstadsområdet er fritaget for at tage flere flygtninge. Det presser kommuner i Nordsjælland.

Københavns Kommune og kommunerne på den københavnske vestegn bør tage imod flere flygtninge, selv om de ikke er forpligtede til det.

Opfordringen kommer fra borgmester Jens Ive (K) fra Rudersdal Kommune nord for København, skriver Berlingske.

Det store antal syriske flygtninge, der i år er kommet til Danmark, presser flere kommuner, men København, Brøndby, Ishøj, Albertslund og Høje-Taastrup er undtaget fra at tage imod flere, fordi de i forvejen har store opgaver med at integrere indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Rudersdal Kommune står til at modtage 45 flygtninge næste år, men har allerede nu fået at vide af Udlændingestyrelsen, at den skal forvente en yderligere stigning.

Alt imens kan 11 kommuner i Region Hovedstaden se frem til at blive såkaldte nulkommuner, der ikke skal modtage nogen flygtninge.

- Når vi allerede nu har passeret et punkt for, hvad den frivillige aftale indebærer, så kunne det være rart, om de andre sagde, at de kunne tage bare fem eller 10 flygtninge, så vi står skulder ved skulder. Hvis København, der trods alt er 10 gange større end os, bare tog en 20-30 stykker, ville det være en hjælp, siger Jens Ive til Berlingske.

I Brøndby Kommune siger borgmester Ib Terp (S), at der er gode grunde til, at hans kommune ikke skal modtage flere flygtninge.

- Vi har i mange år været nulkommune, og det skyldes jo, at vi i forvejen har så mange indvandrere. Vi har mange flere end Rudersdal, siger han til Berlingske.

Samtidig pointerer han, at mange af flygtningene alligevel ender i Brøndby med tiden, fordi kommunen har mange almene boliger.

Næsten 8000 personer søgte om asyl i Danmark i perioden 1. januar til 31. august i år. Det er næsten en fordobling i forhold til 2013.