Brugernes mening: Teoretisk pjat bag F16-forsinkelse

De syv danske F16-fly, der blev sendt afsted for at deltage i den internationale kamp mod Islamisk Stat i Irak blev forsinket her til morgen. Det skete, fordi flere af Folketingets partier ville have afklaring om, hvorvidt danske statsborgere, der kæmper på IS-siden, kan dømmes for landsforrædderi.

Men den diskussion var et spild af tid, mener mange af de brugere, der har kommenteret sagen på TV 2 Nyhedernes Facebook-side.

"Fuldstændig åndssvagt polemik. Lovgivningen er allerede tydelig på området. Alt efter hvilken paragraf kan man få livstid eller op til 16 års fængsel! Evt. Justeringer vil være i småtingsafdelingen og burde løses forholdsvis nemt, da den generelle enighed er til stede. Lad os nu komme videre og få det fnidderfnadder gemt væk. De skylder vi dem vi har sendt afsted," skriver Niels Clausen.

"Dårligt politisk håndværk. Det er jo to separate processer: At sende fly afsted og vurdere straffe for evt. danskere hos IS. Man havde ikke behøvet dette og kunne efter at have sendt fly uden panik have fået fastslået evt andre retsstillinger," mener Sander Jensen.

"Det er noget teoretisk jurapjat om det kaldes landsforræderi eller noget andet," skriver Mikael Harild kort og klart.

Men flere ser på sagen medandre briller. De er glade for, at man tager en grundig diskussion, før danske piloter sendes i kamp.

"Fint med en debat om straf og landsforræderi inden situationen (igen) opstår. Man skal præcis vide hvilke sanktioner der skal sættes i værk," skriver Finn Christiansen.

"Selvfølgelig skal det være afklaret inden vi sender landsmænd i krig," skriver Mette Hvid Hansen.

Du kan se hele debatten i kommentarerne herunder.