Barfoed: Borgerlige stemmer ja til jagerfly til Irak

De borgerlige partier, Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance stemmer torsdag for beslutningsforslaget B123, som sender syv danske F-16 fly af sted fra Flyvestation Skrydstrup for at bombe den voldelige islamistiske gruppe, Islamisk Stat, i Irak.

 Det siger De Konservatives ordfører, Lars Barfoed på vegne af Venstre, Dansk Folkeparti, De Konservative og Liberal Alliance, før Folketinget torsdag morgen stemmer om B123.

 - Vi er nu, som vi hele tiden har været, enige om at stemme for regeringens forslag om at sende F-16 ned for at bekæmpe ISIL.

 - Partierne lægger til grund for vedtagelsen, at der er det fornødne grundlag for at tage paragraf 102 og 103 i anvendelse - altså landssvigerparagraffen. Det bør være strafbart, siger Lars Barfoed.

 De borgerlige partier fik onsdag aften udskudt andenbehandlingen af B123. De indkaldte justitsminister Karen Hækkerup (S) og udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i samråd torsdag morgen for at afklare, om danske jihadister kan straffes efter landssvigerparagraffen i straffeloven.