Fogh om sin nye virksomhed: Der skal nok komme kunder

Anders Fogh Rasmussen er langt fra pĂĄ vej pĂĄ pension. Han kaster sig i stedet ud i at starte egen rĂĄdgivningsvirksomhed. Og der skal nok komme kunder.

Nogenlunde sådan lyder budskabet fra Anders Fogh Rasmussen selv, der i et interview med euroman.dk fortæller om det, den tidligere statsminister og NATO-chef selv betegner som ”et sporskifte”.

- Det har ligget og modnet i nogle måneder. Jeg har haft travlt som NATO-generalsekretær, så det er ikke noget, jeg har kunnet bruge lang tid på, og jeg har været meget opmærksom på, at det ikke skulle kollidere med mit NATO-job. Men jeg har længe haft et ønske om et sporskifte, og det er også grunden til, at jeg ikke har søgt nogle stillinger noget sted, siger Anders Fogh Rasmussen.

Han sætter samtidig selv ord på, hvem han ser som mulige kunder i virksomheden ’Rasmussen Global’.

- Det kunne være regeringer, fx regeringer i lande, der gerne vil have en nærmere tilknytning til NATO eller EU. Det kunne være globalt orienterede virksomheder, der skal vide mere om relationer til offentlige myndigheder, eller det kunne være en globalt orienteret virksomhed, som har brug for specifik viden om sikkerhedsrisici i forskellige lande. Men jeg kan ikke blive mere konkret end det, siger Fogh til euroman.dk og uddyber:

- Men som du sikkert kan regne ud, ville jeg ikke kaste mig ud i det her uden nogen forventninger om, at der nok skal komme kunder.

Skal skrive en bog

Den nu 61-årige Anders Fogh Rasmussen fortæller samtidig, at han sideløbende med sin rådgivningsvirksomhed vil holde foredrag og skrive en bog om ”at vi har brug for mere amerikansk lederskab i verden og at det transatlantiske samarbejde skal styrkes,” som han selv formulerer det. Og der er ikke tale om en erindringsbog, understreger han.

- Alt, alt for tidligt at se tilbage. Jeg ser fremad.

Du kan læse hele interviewet med Anders Fogh Rasmussen på euroman.dk.

I videoen øverst kan du se Olav Christensens analyse på TV 2 NEWS om Anders Fogh Rasmussens fremtid.

Anders Fogh Rasmussen

Født 26. januar 1953 på Djursland.

Cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1978.

Formand for Venstres Ungdom 1974-1976.

Valgt til Folketinget første gang 1. oktober 1978.

Skatteminister og siden økonomiminister i Poul Schlüters regering.

Danmarks statsminister fra november 2001 til april 2009.

Gift med Anne-Mette Rasmussen. Parret har sammen tre børn.Â