Løkke anerkender ikke udlændinge-splid i blå blok

I august fremlagde Venstre en ny udlændingepolitik, der vil gøre det nemmere for eksempelvis borgere fra USA, Canada og Israel at få opholdstilladelse i Danmark, end borgere fra Brasilien og Pakistan. De ikke-vestlige udlændinge er nemlig dyre for den danske stat, lyder en af begrundelserne fra Lars Løkke Rasmussen og partifællerne.

Udspillet har været genstand for en del kritik – også fra partier i den blå blok. Både Liberal Alliance og De Konservative mener således, at mennesker, der vil til Danmark, skal vurderes individuelt, og ikke ud fra hvilket land, de kommer fra.

Lars Løkke Rasmussen var tirsdag på talerstolen i forbindelse med Dansk Industris topmøde, hvor spørgsmålet om udenlandsk arbejdskraft var på dagsordenen. Og efterfølgende fangede TV 2 NEWS Venstre-formanden til en snak om, hvorvidt han anerkender, at der er splittelse på udlændingefeltet i blå blok:

- Nej, det gør jeg sådan set ikke. Jeg hæfter mig ved, at alle partierne i blå blok er grundlæggende optaget af det samme. Nemlig, hvordan vi sikrer at få den udenlandske arbejdskraft til vores virksomheder på en måde, hvor vi også sikrer, at dem der kommer til Danmark kommer med ædle motiver, lød det blandt andet fra Lars Løkke Rasmussen.  

Se hele interviewet med Venstre-formanden i klippet ovenfor.