Liberal Alliance om blÄ blok: Vi er uenige om meget

Liberal Alliance er enige med De Konservative: Mennesker, der vil til Danmark, skal vurderes individuelt, og ikke ud fra hvilket land, de kommer fra.

Men dermed er partiet ogsÄ uenig med storebroderen i blÄ blok - Venstre - der netop Þnsker at sortere pÄ baggrund af udlÊndinges nationalitet.

SĂ„dan lyder det fra Liberal Alliances partileder Anders Samuelsen

- Jeg er enig med De Konservative i, at vi skal behandle folk pÄ et individuelt niveau. Det er ikke helt det samme som det Liberal Alliance siger, fordi vi siger, at man skal have et job pÄ hÄnden pÄ forhÄnd, fÞr man kan komme ind i Danmark, og hvis man ikke har det job lÊngere eller begÄr kriminalitet, mister man ogsÄ sin opholdstilladelse. Men den grundlÊggende tanke om, at man skal behandle folk pÄ et individuelt niveau, det mÄ selvfÞlgelig altid tiltale en liberal, siger Samuelsen til TV 2. Han fortsÊtter:

- I bund og grund er det to forskellige mÄder at sÞge samme mÄl pÄ. Nemlig at fÄ dem ind i landet, som faktisk kan bidrage. Og det respekterer jeg sÄdan set, at Venstre har deres bud pÄ. Jeg er bare ikke enig i det bud. Jeg tror meget mere pÄ, at det er virksomhederne, der kan sortere i folk, ved at de tegner kontrakt med dem, de har brug for.

Pape: Totalt ligeglad med nationalitet

En lignende melding kom tidligere i dag fra den nyvalgte Konservative formand SĂžren Pape Poulsen, der forklarer, at man hos K er ”totalt ligeglade med” hvor folk kommer fra, sĂ„ lĂŠnge de kan integreres og fĂ„ et arbejde. 

Anders Samuelsen, hvad er problemet med Venstres forslag?

- Problemet er, at de forsÞger at lÞse et problem, men bruger det forkerte redskab. De prÞver nemlig at sortere i folk pÄ gruppeniveau i stedet for at lade de danske virksomheder vurdere, hvem de har brug for. Det skal vÊre nÞglen, ikke hvilket land man kommer fra, siger Liberal Alliance-lederen.

SÄ du erkender, at I i blÄ blok er uenige pÄ det her ret vÊsentlige omrÄde?

- Der er masser af ting, vi er uenige om. For ellers var vi i det samme parti alle sammen. Og det er vi ikke.

Problemer venter

TV 2s politiske redaktÞr Anders Langballe understregede tidligere i dag, at uenigheden blandt de borgerlige kan give problemer for Venstre-formand Lars LÞkke Rasmussen bÄde fÞr og efter et valg.

- Man mÄ konstatere, at selvom meningsmÄlingerne taler et ret entydigt sprog; at LÞkke bliver statsminister, sÄ er der et hav af udfordringer og problemer der venter, hvis man ser bare en dag lÊngere end valgkampen.