Hvorfor er en cubaner bedre end en brasilianer?

På vores landsråd i weekenden, hvor jeg blev valgt til formand for Det Konservative Folkeparti, lancerede jeg mit politiske projekt med navnet ”Mennesker først”.

Og jeg mener faktisk, at vi først og fremmest skal tænke på mennesker og deres evner og ikke på deres nationalitet eller systemet, når vi ser på, hvem der skal have adgang til vores land.

Vi skal stille hårde krav – selvfølgelig skal vi det. Derfor kan jeg også med det samme mane alle skrækscenarier til jorden om, at vi ønsker, at billig udenlandsk arbejdskraft skal strømme ind i Danmark.

Vi foreslår helt præcist, at man kun kan komme til Danmark for at arbejde, hvis man kan fremvise en ansættelseskontrakt på en ansættelse i Danmark med en årsløn på mindst 315.000 kr. Dette beløb gælder for alle nationaliteter uden for EU og altså ikke 200.000 for nogle lande på forunderlige FN-lister og 400.000 for andre lande.  Der er altså på ingen måder tale om, at vi vil lade billig arbejdskraft flyde ind over grænsen.

Derimod vil vi lade mennesker, som kan dokumentere, at de har et job, hvor de kan forsørge dem selv og deres familie, og som vil integrere sig, komme ind i Danmark og bidrage til velfærdssamfundet. Samtidig vil vi hjælpe dansk erhvervsliv, som i høj grad også er vigtige, når vi taler om at skabe velfærd, med at få den arbejdskraft, som de beviseligt ikke kan få i Danmark.

Det er afgørende for mig at fortælle, at udmeldingen i dag kun er en flig af vores samlede udlændingepolitik, som I vil høre meget mere til i løbet af oktober.

Jeg kan allerede afsløre nu, at vi på ingen måder bliver garant for en slap og blød udlændingepolitik – tværtimod. Vi ønsker eksempelvis genindføre starthjælpen, som er en ydelse betydeligt lavere end kontanthjælpen, ligesom vi vil tilbagerulle lempelserne på asylområdet, som regeringen LA og Enhedslisten gennemførte i 2012.

Men vi vil altså ikke gøre forskel på mennesker, der beviseligt står med en ansættelseskontrakt med en pæn løn. Mennesker som det danske erhvervsliv efterspørger. Mennesker som er klar til at lade sig integrere.