DF: Papes udlændingeudspil er ekstremt

Det har ikke skabt forståelse hos Dansk Folkeparti, at De Konservatives nye leder, Søren Pape Poulsen, melder sin egen udlændingepolitik ud - som står i stærk kontrast til DF's og Venstres.

De Konservative vil nemlig ikke være med på Venstres forslag om at forskelsbehandle hvem der kan få opholdstilladelse ud fra ansøgernes nationalitet. Det ville for eksempel gøre det lettere for en borger fra USA at få opholdstilladelse i Danmark end det ville for en fra Indien.

- Når man ser på nationalitet, er det helt oplagt at kigge på forskelsbehandling. Det har vi ment længe, og nu har Venstre rykket sig, siger Martin Henriksen, Dansk Folkepartis integrationsordfører.

Han er derfor skuffet over, at De Konservative ikke følger trop i deres udspil.

- Jeg synes faktisk, det er nogle meget vidtgående synspunkter, måske også lidt ekstreme synspunkter, der kommer her fra den konservative partiformand. For man er fuldstændig ligeglad med, hvad det er for en kultur, de tager med til Danmark, og man vil gøre det altafgørende, hvad erhvervslivet mener, så vil vi se en meget stor indvandring til Danmark og opleve massive integrationsproblemer.

- Jeg kan ikke forstå, at en konservativ har så lidt øje for, at kultur er en vigtig ting, når vi prøver at holde sammen på vores land. De Konservatives udspil er en meget liberal udlændingepolitik, som man lige så godt kan få hos Liberal Alliance eller De Radikale.

Venstres udspil, der blev offentliggjort i august, har tidligere mødt stor kritik fra erhvervslivet.

De Konservative vil fremlægge hele deres udlændingepolitik i oktober.