Blog: Bederum på politistation sender helt forkerte signaler

Offentlige indretninger som politstationer, skoler, domhuse og sygehuse skal som udgangspunkt være religionsneutrale zoner, og bør ellers i et passende omfang afspejle, at Danmark altså stadig er et kristent land med en folkekirke – i hvert fald med hensyn til sygehusenes kapeller - og at der dermed er religionsfrihed, men ikke lighed.

Derfor var weekendens historie om oprettelsen af et bedeum hos Østjyllands Politi uhyre tankevækkende. Det hedder sig, at ønsket er fremsat af en håndfuld muslimske medarbejdere, men jeg har en fornemmelse af, at det drejer sig mere om selve det principielle i kravet end om et reelt behov for et bederum.

Kravene om religiøs særbehandling dukker gang på gang op på de mærkeligste steder og er efter min opfattelse ikke andet end udtryk for en ganske bestemt tankegang om udbredelsen af egen religion. Det skal ikke glemmes, at islam er en missionerende religion, der stræber efter at omvende andre. Derfor er en maksimal synlighed i samfundet udtryk for religionens succes. Det er også det, som hele tørklædedebatten handler om.

Tag ikke fejl: blandt nogle muslimer bliver ethvert knæfald for de mange forskellige ønsker betragtet som en sejr over omgivelserne. For dem drejer det sig ikke om ”tolerance”, men om magt. Nu skal islam også være en synlig del af hverdagen hos Østjyllands Politi, hvis det står til den pågældende gruppe muslimer.

Det er på den baggrund hovedrystende naivt, når politidirektør Jørgen Illum fra Østjyllands Politi kalder oprettelsen af et bederum for ”uproblematisk”, og at man bare kan kalde det et rum for ”refleksion og tro”. Det viser, at politdirektøren ikke fatter, hvad sagen drejer sig om. I stedet fremturer han med floskler fra de politisk korrektes overskudslager, hvor det vrimler med ord som ”mangfoldighed”, ”åbenhed” og ”tolerance”.

Når politidirektøren roder så meget rundt i begreberne og ikke kan indse, at den arbejdsplads, han er sat til at forvalte, naturligvis skal være religionsneutral, vil Dansk Folkeparti have justitsministeren på banen. Politiet er udstyret med magtbeføjelser over for helt almindelige borgere, hvilket yderligere forstærker behovet for denne neutralitet. Derfor hører bederum aldeles ikke hjemme hos politiet.

Østjyllands Politi og politidirektør Jørgen Illum  bør sætte sig meget grundigt ind i politiets funktion i forhold til borgerne, og den signalværdi, der ligger i religionsneutralitet. Det samme gælder i øvtigt i forhold til domstolene, hvor vi en gang for alle slået fast, at hovedtørklæder ikke hører hjemme på hovedet af dommere.