Pape afviser Venstres udlændingeudspil

Den nyudnævnte formand for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, går nu imod de borgerlige venner fra Venstre på udlændingepolitikken, skriver Berlingske.

Det sker, når partiet om kort tid vil præsentere sin egen nye udlændingepolitik, som går stik imod Venstres udlændingeudspil fra august, hvor et af hovedelementerne er en forskelsbehandling i forhold til, hvem der kan få opholdstilladelse i Danmark.

Udspillet har mødt stor kritik fra erhvervslivet, og De Konservative er vil altså heller ikke være med til at skelne på denne måde.

- I Det Konservative Folkeparti er vi totalt ligeglade med, hvor folk er født, og hvad de tror på. Det afgørende for os er, hvad de kan, og om de er villige til at lade sig integrere i vores samfund. Jeg er fløjtende ligeglad med, om et menneske kommer fra Brasilien, Indien, Marokko eller Saudi Arabien. Bare de er dygtige. Det vigtigste er, at virksomhederne kan få den arbejdskraft, de har brug for, siger Søren Pape til avisen.

Han føler sig derfor overbevist om, at Konservative ikke vil kunne stemme for en udlændingepolitik, hvor der bliver forskelsbehandlet på folks nationalitet?