Papes første tale som K-formand: Kan han bestå eksamen?

Når Søren Pape Poulsen for første gang som officiel formand for De Konservative lørdag går på talerstolen kl. 11.30, er det hans første store tale som politisk leder for De Konservative – en eksamen, hvor han for alvor skal vise, at han er en anderledes politiker, som De Konservative fører ham frem til at være.

- Er Søren Pape Poulsen det talent og den folkelige person, som kan få vælgerne tilbage til De Konservative med sin stil, frimodighed og sin måde at være på? Det er jo derfor, han er blevet sat i spidsen af partiet. Han skal ikke kun overbevise menigheden i salen - de skal nok klappe, så de bliver ømme i hænderne. Han skal også overbevise de konservative vælgere og medierne om det, siger TV 2’s politiske kommentator, Peter Lautrup-Larsen.

Ifølge Peter Lautrup-Larsen skal man ikke forvente en politisk revolution, men snarere en stilmæssig revolution.

- Han ikke er medlem af Folketinget, så han behøver som person ikke at tage stilling til dagsaktuelle sager. Jeg tror mere, han vil slå på de længere og større versioner. Sloganet er med ham blevet: Mennesker først, så han vil formentlig blandt andet komme ind på, at staten har for meget at skulle have sagt over folks privatliv.

Samtidig vurderer Peter Lautrup-Larsen, at Søren Pape Poulsen i sin tale vil protesterer mod det, som Peter Lautrup-Larsen kalder ”djøf-iseringen.”

- Dét at akademikere og jurister præger samfundslivet – både i ministerier, organisationer og i Folketinget, hvor mange har den uddannelse. Dermed vil han slå på, at han er en anden type politiker. Det bliver sådan nogle temaer, han vil slå sig op på i dag, siger han og forsætter:

- Det man mest vil hæfte sig ved i forsamlingen er, at han vil prøve at sætte sig i karakter som politiker.

- Trækker sig, hvis vælgerne ikke sætter kryds

Informations leder af avisens redaktion på Christiansborg, Casper Dall, fremhæver, at Søren Pape Poulsens politiske projekt indtil videre har været ikke at ændre noget:

- Han har fremført den samme politik som Lars Barfoed - og også Bendt Bendtsen i øvrigt. Så de Konservative må jo prøve at udfordre vælgerne på anden vis  - f.eks. at redefinere, hvad det vil sige at være konservativ, siger han til TV 2.

Søren Pape Poulsen er ikke medlem af Folketinget. Han meddelte i går, at hvis han ikke bliver valgt ind i Folketinget ved næste valg, så trækker han sig som formand for De Konservative:

- Selvfølgelig er det det. Det pakker jeg ikke ind. Jeg tror på projektet, jeg tror, vi går frem, og jeg tror på, at jeg bliver valgt, erklærer den politiske leder.

De Konservative står i den seneste måling til at få 5,3 procent af stemmerne, og ifølge Casper Dall vil det kræve en fremgang for partiet, hvis Søren Pape Poulsen skal blive valgt ind, da han står til at blive det 9. mandat i Viborg.

Det konservative landsråd starter kl. 11.

Hele målingen

Den seneste måling foretaget af Megafon den 25. september 2014 (tallene i parentes er fra sidste måling.)

Socialdemokraterne: 20,9 (20,9) Valget: 24,8

Radikale Venstre: 6,7 (7,8) Valget: 9,5

Det Konservative Folkeparti: 5,3 (5,3) Valget: 4,9

Socialistisk Folkeparti: 6,0 (7,1) Valget: 9,2

Liberal Alliance: 4,9 (5,8) Valget: 5,0

Dansk Folkeparti: 21,5 (20,0) Valget: 12,3

Venstre: 23,6 (23,4) Valget: 26,7

Enhedslisten: 10,0 (8,9) Valget: 6,7

Rød blok: 44,1 (45,1) Valget: 50,6

Blå blok: 55,9 (54,9) Valget: 49,4

Målingen er foretaget i perioden 22.-25. september blandt 1050 respondenter. Den maksimale usikkerhed er 2,8 procentpoint for partierne og 3,3 procentpoint i forhold til blokfordelingen. 16 procent af de adspurgte var i tvivl om partivalg/ønsker ikke at stemme. Citat må kun ske med angivelse af kilde: Megafon for TV 2 og Politiken