Løkke-kritiker bøjer sig i tøj-sag

Lars Løkke Rasmussens hårdeste kritiker i forårets dramatiske bilagssag om tøj til 152.000 kroner vil alligevel ikke forlade partiet.

Folketingsmedlem Preben Bang Henriksen (V) havde ellers truet med at forlade Venstre, hvis ikke han inden Venstres Landsmøde den 4. oktober fik forelagt dokumentation for, hvor meget tøj af V-formand Lars Løkke Rasmussens beklædning til 152.000 kroner, han selv havde betalt, og hvorvidt der var betalt skat af tøjet.

Betalt af Venstre

Men kort tid før landsmødet har Preben Bang Henriksen nu fået forevist er erklæring fra 5. september 2014, som Venstres revisor Deloitte har lavet i tøjsagen.

Erklæringen er underskrevet statsautoriseret revisor fra Deloitte, Flemming Heden Knudsen, og dokumenterer ifølge Bang Henriksen at:

- Det tøj, Venstres formand har købt af Venstre, er betalt til Venstre, og at der således ikke er noget mellemværende mellem Venstre og formanden vedrørende denne disposition, skriver Preben Bang Henriksen i et nyhedsbrev fra september 2014, som er blevet sendt til Venstres hovedbestyrelse.

Ville melde sig ud af Venstre

Under forårets V-drama krævede Bang Henriksen ligesom en lang række andre V-folk ligeledes dokumentation for, at Løkke Rasmussen ikke har et mellemværende med Skat i sagen.

- Hvis Løkke vælges på Venstres landsmøde her til oktober uden at have fremlagt den dokumentation, som vi har efterlyst så længe, så bliver det desværre uden min deltagelse i Venstre fremover og det begræder jeg, hvis det skulle være tilfældet, sagde Bang Henriksen dengang.

Men også i forhold til et eventuelt mellemværende med skat, er det nordjyske folketingsmedlem nu tilfreds. Ifølge den tidligere kritiker har han nu fået dokumenteret:

- (...) at Venstres formand ikke i forbindelse med køb og brug af tøjet har noget mellemværende med Skat.

Stadig kritisk

På trods af, at Bang Henriksen finder revisorerklæringen ”en tilfredsstillende udgang på sagen”, er han dog stadig særdeles kritisk over for de store udgifter, som Venstre har betalt for Lars Løkke Rasmussen i sagen:

- (...) at jeg så i øvrigt fortsat stiller mig endog særdeles kritisk over for en række af de udgifter, der er afholdt af Venstre, er en anden sag, der må klares på de indre linjer. skriver Preben Bang Henriksen i nyhedsbrevet.

TV 2.dk arbejder på at få en kommentar fra V-formand Lars Løkke Rasmussen.