Thorning: DF vil sælge velfærd for grænsekontrol

Dansk Folkeparti kommer ikke til at holde sine løfter om vækst i den offentlige sektor, hvis en blå regering kommer til.

Sådan lyder anklagen fra statsminister Helle Thorning-Schmidt i formandsreplikken på Socialdemokraternes kongres i Aalborg.

- For nylig bedyrede (DF-formand, red.) Kristian Thulesen Dahl fromt, at Dansk Folkeparti ønsker et nyt, strategisk samarbejde.

- For som han sagde, og jeg citerer: "Det er i virkeligheden for at undgå scenariet, hvor man kan få en kontrol ved grænsen ved at give køb på fru Jensens ældrepleje", konstaterer Thorning fra talerstolen, inden hun tilføjer:

- Ja, hvordan skulle nogle kunne få den tanke, Thulesen Dahl, at man kan gøre det? Hvordan kan man gå ud i den urimelige vildfarelse, at Lars Løkke (V) selvfølgelig får sin nulvækst, hvis bare Dansk Folkeparti får deres grænsekontrol?

Og Thorning har såmænd selv et svar klar:

- Gennem nullerne var Kristian Thulesen Dahl med på den værste, og det vil han være igen, lyder det fra statsministeren.

Hun brugte godt og vel en tredjedel af sin tre kvarter lange replik på at tale om det fremadstormende oppositionsparti.

Dansk Folkeparti holder ligeledes landsmøde i denne weekend og herfra er der kommet udfald mod Socialdemokraterne, som over sommeren har angrebet DF i en kampagne, hvor partiet beskyldes for ufinansierede løfter.

- Dansk Folkeparti har holdt landsmøde, og ikke et eneste krav er blevet stillet til Venstre, som han synes skal lede Danmark igennem den næste regering. Ikke et eneste, konstaterer Helle Thorning-Schmidt.

Hun forventer derfor, at Dansk Folkepartis ønske om en vækst i de offentlige udgifter på 0,8 procent bliver fejet af bordet, hvis en blå regering med Løkke i spidsen kommer til magten.

- Nulvækst er en maskine, som lige så stille og roligt udhuler det fællesskab, som vi brænder så meget for. Ved Kristian Thulesen Dahl, hvad det betyder?

- Ja, det tror jeg godt, han gør. Og han ved også godt, at Lars Løkke Rasmussen og nulvækst kommer sammen og går sammen, lyder det fra Thorning, som konkluderer:

- Sagen med Dansk Folkeparti er, at de er så borgerlige, at det gør noget.

Stor politisk weekend

Både Socialdemokraterne, de Radikale og Dansk Folkeparti samles i denne weekend til partiernes årlige landsmøder.

TV 2 dækker naturligvis begivenhederne tæt hele weekenden på både TV 2 News og tv2.dk.

TV 2 News sender blandt andet partiledernes taler med efterfølgende analyser og debat. Du kan se TV 2 News på play.tv2.dk.

Du kan desuden følge vores politiske redaktion på Facebook og Twitter for seneste nyt.