S langer ud efter Messerschmidt: Fører valgkamp for EU-penge

Morten Messerschmidt vil i Folketinget. Ikke ved det kommende valg, men når hans periode i Bruxelles udløber i 2019. Det meddeler stemmeslugeren fra forårets Europa-parlamentsvalg til dr.dk.

Udmeldingen bliver imidlertid mødt med hård kritik fra Jeppe Kofod, der er medlem af Europa-parlamentet for Socialdemokraterne.

- Det er en hån mod de mange danskere som gav Morten Messerschmidt deres stemme, lyder det fra Kofod, der fortsætter:

- De regnede jo selvfølgeligt med, at han ville koncentrere sig om arbejdet i Parlamentet. Nu kommer han i stedet til at sidde i fire et halvt år i Europa-parlamentet og føre dansk folketingsvalgkamp for EU-penge.

Slog stemmerekord

Morten Messerschmidt blev Europa-parlamentsvalgets helt store stemmesluger – 465.758 danskere satte kryds ved DF’eren, der dermed slog rekorden for flest personlige stemmer ved et dansk valg nogensinde.

- Det er ikke engang fire måneder siden, at Messerschmidt blev genvalgt til Parlamentet og nu har han så allerede blikket stift rettet mod en Folketingstaburet. Det er en ren tilståelsessag fra Messerschmidt det her. Mentalt er han jo stemplet ud fra arbejdet i Europa-parlamentet, siger Jeppe Kofod.

Over for dr.dk afviser DF’eren dog, at det er tilfældet.

- Jeg kan love både dig og alle, der har stemt på mig, og alle andre, at mit absolutte hovedfokus er på arbejdet i Bruxelles, men jeg tager også tiden efter Bruxelles alvorligt, siger Messerschmidt.

Jeppe Kofod, Messerschmidt siger, at arbejdet i Bruxelles stadig vil være hans hovedfokus valgperioden ud. Er det ikke meget fair at sige ligeud, hvad man gerne vil efterfølgende?

- Ikke når man lige er blevet genvalgt for mindre end fire måneder siden. Så skulle Messerschmidt jo aldrig være genopstillet til at starte med. Det her ser bare alt for kalkuleret ud. Man kunne jo godt tænke tanken, at han vidste det her længe før valget, men så først slipper nyheden ud nu - på en af årets travleste mediedage.

Stor politisk weekend

Både Socialdemokraterne, de Radikale og Dansk Folkeparti samles i denne weekend til partiernes årlige landsmøder.

TV 2 dækker naturligvis begivenhederne tæt hele weekenden på både TV 2 News og tv2.dk.

TV 2 News sender blandt andet partiledernes taler med efterfølgende analyser og debat. Du kan se TV 2 News på play.tv2.dk.

Du kan desuden følge vores politiske redaktion på Facebook og Twitter for seneste nyt.