Jelved belærer S-top før kongres

Det er samarbejdet mellem Socialdemokraterne og de Radikale, der har skabt resultater i Danmark, og socialdemokraterne burde være stolte af resultaterne - det, det tæller ved reformer er resultaterne, og midlertidige ordninger har det med at bide sig fast og blive til rettigheder, der ikke kan røres.

Med de udsagn i et stort interview i Fyens Stiftstidende lørdag skyder de Radikales grå eminence, kulturminister Marianne Jevled (R) med skarpt mod statsminister Helle Thorning og det socialdemokratiske bagland op til partiets kongres i weekenden, hvor der kan ventes skarp kritik af dagpenge-forliget fra det socialdemokratiske bagland.

- Der vil altid være brok, for det er så svært at lave om og forandre folks hverdag. Jeg vil sige til socialdemokraterne, de har meget at være stolte af.  Danmark havde ikke været det Danmark, det er i dag, hvis ikke S og R havde samarbejdet i  alle de år, siger Marianne Jelved til Fyens Stiftstidenede. Hun advarer også imod nye midlertidige løsninger i sagen om dagpengene.

- Midlertidig ordninger har det med at bide sig fast og blive til velerhvervede rettigheder, som politikerne ikke må tage fra folk, siger Marianne Jelved, der sammenligner situationen nu med situationen omkring den socialdemokratiske regerings indgreb overfor efterlønnen i 1998.

- Det er for at sige, at vi også havde skarpe kritikere dengang. Og jo, det er de samme som der er nu. Og til dem vil jeg gerne sige, at det, der tæller ved reformerne, er resultaterne, siger Marianne Jelved, der kalder de ord "en kærlighedserklæring til Socialdemokraterne".

- For mig er det en kærlighedserklæring til dem. For jeg holder enormt meget af dem og har så stor respekt for dem og det Danmark, de har været med til at skabe, siger Marianne Jelved