Britisk ambassade blandede sig: Folketinget afbrød tv-transmission

Formanden for Folketingets Europaudvalg, Eva Kjer Hansen, kræver en undskyldning fra Den Britiske Ambassade. Det sker, fordi den britiske ambassade i går blandede sig direkte i, hvad Folketinget transmitterer på dets live-signal. Det skriver Radio24syv.

Den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, gæstede under sit besøg i Danmark i går blandt andet Folketingets Europaudvalg. I den forbindelse blev der afholdt et pressemøde, hvor også flere danske politikere stillede spørgsmål til ministeren.

Men midt i udenrigsministeren svar til en journalist fra nyhedsbureauet Reuters blev transmissionen afbrudt. Spørgsmålet fra journalisten handlede om, hvorvidt den britiske regering ville aflyse den bebudede folkeafstemning om britisk medlemskab af EU i 2017, hvis valget - som på det tidspunkt endnu var uafklaret - om skotsk uafhængighed endte med en løsrivelse.

Du kan se hele pressemødet her - journalisten stiller sit spørgsmål omkring 53-54 minutter inde i pressemødet.

- Ministeren får åbenbart ikke svaret, som embedsmændene synes, at han skal, på den åbne del af Europaudvalgets møde, hvorefter folk fra Den Britiske Ambassade beder om, at der bliver lukket for lyden. I befippelsen sker der det, at folketingsmedarbejderen kommer til at følge det her ønske og skrappe pålæg fra medarbejderen på ambassaden for at få lukket for lyden, hvilket jo er meget uheldigt, siger Eva Kjer Hansen til Radio24syv.

Hun understreger, at man havde en klar aftale med briterne om transmitteringen og understreger samtidig, at Folketinget sikrer, at noget lignende ikke sker igen.

Ambassaden vil overfor Radio24Syv ikke kommentere hændelsen, men skriver:

- Vi var glade for et godt besøg i Folketinget i går (torsdag, red.) med udenrigsminister Philip Hammond, og vi er glade for, at en fuld udsendelse fra gårsdagens paneldiskussionen er tilgængelig på Folketingets hjemmeside.

TV2.dk har via mail fået et kommentar fra folketingets formand, Mogens Lykketoft (S).

- Afbrydelsen kom øjensynligt midt i et møde efter ønske fra repræsentanter fra Den Britiske Ambassade. Så snart administrationen opdagede fejlen, blev den fulde transmission lagt ud i overensstemmelse med retningslinjerne, som jeg kan forstå er blevet indskærpet efterfølgende, skriver han i mailen.