Socialdemokrat går mod partiet: Vil give konkrete dagpengeløfter

To dage før starten på Socialdemokraternes store sommerkongres går et af partiets folketingsmedlemmer nu ud med et angreb på sine egne.

Det er folketingsmedlemmet Jeppe Bruus, der med to konkrete forslag vil have Socialdemokraterne til at love vælgerne at komme landets dagpengemodtagere til undsætning.

- Jeg mener, vi skal komme med et socialdemokratisk bud på, hvad det er vores prioriteringer vil være i forhold til et fremtidigt dagpengesystem, siger Jeppe Bruus.

Socialdemokraternes partiledelse har gentagne gange understreget, at mulighederne er begrænsede under det nuværende regeringsgrundlag. Her har regeringen indført den såkaldte arbejdsmarkedsydelse på 60-80 procent af dagpengene, men den udfases snart trinvis

Jeppe Bruus foreslår derfor, at man skal forlænge ydelsesperioden.

- Jeg foreslår helt konkret, at man dropper udfasningen af den midlertidige arbejdsmarkedsydelse og forlænger den, indtil et nye dagpengesystem er forhandler på plads og træder i kraft. Nu har vi nedsat en dagpengekommission, som komme med nogle forslag, og så skal der være en politisk forhandling, så vi er nok henne i 2017, siger Jeppe Bruus.

S-gruppeformand: Bryder mig ikke om selvpromovering

Fra venstrefløjen bliver der taget godt imod socialdemokratens udmelding.

- Jeg synes, det er positivt, at der nu er socialdemokrater, der melder sig på banen og kommer med konkrete forslag, også selvom det lidt er at sætte en lap på en lap, det han kommer med, siger politisk ordfører hos Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det er godt, at et medlem af et regeringsparti nu også adresserer et stort problem i forbindelse med forhandlingerne om næste års finanslov, lyder det fra SF's finansordfører Jonas Dahl.

Helt samme opbakning møder Jeppe Bruus dog ikke hos sit eget parti, der mildt sagt ikke tilfredse med socialdemokratens udmelding.

- Jeg bryder mig ikke om den form for selvpromovering, og hvis alle gjorde det, så gjorde man jobbet meget, meget vanskeligt for finansministeren, siger Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen.

Han understreger, at alle socialdemokrater er optaget af dagpengespørgsmålet, men at man i partiet hverken forhandler den slags internt eller i medierne, men i finanslovsforhandlingerne.

- Der skal selvfølgelig altid være plads til en diskussion, men jeg synes bare, man også skal være tænksom i forhold til, om man gavner en sag, eller om man ikke gavner en sag. Og jeg tror ikke, man gavner en sag her, siger Henrik Dam Kristensen.

Socialdemokraternes kongres 2014 afholdes den 20.-21. september i  Aalborg Kongres og Kultur Center.