Minister skal stå skoleret: Har du også dårlig mobildækning?

Vi kender det alle sammen: Signalet forsvinder, og der er ikke dækning på mobiltelefonen, lige når vi skal til at bruge den.

Det er møgirriterende og kan ødelægge de vigtigste samtaler. Og i nogle tilfælde kan det være ganske alvorligt. Som da en campingplads på Tunø i løbet af sommeren nær brændte ned, fordi mobildækningen ikke tillod opkald til brandvæsenet.

- Det her med manglende mobildækning er en problematik, der i sig selv er alvorlig, fordi den hæmmer tilflytningen og gør, at mange erhvervsdrivende ikke kan drive virksomhed i yderområderne. Men helt grelt bliver det, når man har situationer som den på Tunø i sommers, siger Dansk Folkepartis Mette Dencker, der derfor har kaldt erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen i åbent samråd om sagen. Det finder sted på Christiansborg tirsdag kl. 13.00, og du kan følge med direkte her på tv2.dk. 

- Når der opstår nødsituationer skal man jo bare kunne få hjælp med det samme, uanset hvor i Danmark, man bor, siger Mette Dencker.

Hvad mener du, at ministeren bør gøre ved det?

- Det er et spørgsmål om prioritering. Vi vil gerne prioritere god mobildækning, når det er i byerne, men når det er i tyndere befolkede områder, er det som om, at prioriteringen ikke er lige så høj. Jeg har lagt mærke til, at det ser ud til at vi i år får en finanslov, der bliver noget af en gavebod fra regeringens side. Så undrer det mig, at de ikke kan finde plads i budgettet til at tilgodese landdistrikter og øer ved at sikre noget så basalt som at man kan få hjælp, når man har behov for det.

Oplever du også dårlig dækning, hvor du bor eller opholder dig? Så udfyld gerne formularen under artiklen. Data vil senere bruges til at lave et kort, hvor vi kan få klarlagt hullerne i den danske mobildækning.