Medie: Lækket dokument viser hvilken post Vestager får

Kampen om en tung kommissionspost til Margrethe Vestager kan blive mere vanskelig, end det så ud til, da statsministeren stillede den tunge kommissærstilling i udsigt efter EU-topmødet i sidste uge.

Et lækket dokument fra kommissionen påstår, at den ny kommissionsformand Jean-Claude Juncker helt frem til hans møde i tirsdags med Margrethe Vestager havde hende placeret på en beskeden post som miljøkommissær. Det skriver Georgi Gotev selv på sin blog og på sin Twitter-profil.

Det er den samme rolle, som Ritt Bjerregaard havde i perioden 1995-99.

Dokumentet fremlægges i dag i nyhedsbrevet EurActiv af journalisten Georgi Gotev.

Men der er dyb uenighed om dokumentets ægthed blandt førende Bruxelles korrespondenter.

Chefkorrespondenten for Financial Times, Peter Spiegel, skriver, at der er så mange oplagte fejl, at dokumentet nok nærmere er et forhandlingsoplæg end et reelt udspil fra Juncker.

Journalisten Georgi Gotev skriver på sin blog:

- Er dette et scoop? Nej, jeg fik det lækket, sikkert ikke af Juncker selv, som må være rasende nu. Men papirerne cirkulerer rundt, og måske ønskede nogle insidere på denne måde at teste vandene, skriver Georgi Gotev om det dokument, han angiveligt er kommet i besiddelse af.

Billedet, der hører til teksten og som tilsyneladende viser den nye EU-Kommission, kan dog ikke ses i fuld størrelse på Georgi Gotevs blog. Derfor henviser han selv til sin egen Twitter-profil, hvor han navn for navn offentliggør, hvilken EU-kommissær der har fået hvilken post. 

Morten Østergaard (R) har efter Margrethe Vestagers afgang til Bruxelles overtaget formandskabet i De Radikale. Han er også rykket ind i Indenrigs- og Økonomiministeriet. Imens er Benny Engelbrecht (S) blevet ny skatteminister efter Morten Østergaard. 

Georgi Gotev har efterfølgende torsdag morgen opdateret sin blog, hvor han skriver, at dokumentet højst sandsynligt ikke er et endeligt resultat, og at der kan ske ændringer.