- Stort tillykke, Benny!

Først og fremmest vil jeg gerne ønske et stort til lykke til Benny Engelbrecht med den vigtige post som skatteminister. Mange har haft travlt med at kritisere ham, endda før han er tiltrådt.

Men skal vi nu ikke lige give ham chancen, før vi river hovedet af ham? Han er ganske vist socialdemokrat, men de findes faktisk også i nogenlunde fornuftige udgaver. Jeg har tidligere samarbejdet godt med mange socialdemokrater, og det vil jeg helt sikkert også kunne gøre med Benny.

Fælles udfordring: Grundskyld

Selvfølgelig er der nogle betydelige ideologiske forskelle mellem os og den nye skatteminister. Vi vil gerne have sat skatten ned, så de danske familier får større frihed og i højere grad selv kan bestemme over deres egne penge – og det har jo historisk set være en smule svært at få socialdemokrater med på den galej.

Men vi har en fælles udfordring, som vi sikkert hurtigt kan blive enige om, og det handler om den stigende grundskyld, som presser de danske familier mere og mere. Vi er et familievenligt parti, og det har Socialdemokratiet også været gennem tiden – og ingen kan være interesserede i, at familierne skal betale mere og mere for bare at blive boende i de samme huse.

Mafiametoder og dyneløfteri

Derfor byder jeg den nye skatteminister velkommen med den besked, at den stigende grundskyld bør fylde mest i hans opmærksomhed allerede fra i dag. Det bør absolut være hans førsteprioritet, og det siger alligevel ikke så lidt i et omstridt ministerium, der over de senere år er blevet beskyldt for alt fra brug af mafiametoder til tiltagende dyneløfteri.

Sandheden er jo, at grundskylden ikke bare er konstant, selvom selve grundskyldspromillerne er konstante ude i kommunerne. Grundskylden udregnes på baggrund af nogle grundvurderinger, som i vid udstrækning har vist sig at være fejlbehæftede og sat alt for højt. I takt med, at vurderingerne stiger, stiger beløbet på girokortene også – og det skal bremses.

Men igen: Velkommen til, Benny, og held og lykke med den kommende opgave. Det Konservative Folkeparti er klar til at indgå i et tæt og konstruktivt samarbejde – og vi kigger hjertens gerne forbi dit kontor til en kop kaffe, så vi kan drøfte, hvordan vi sammen hjælper de danske familier med de stigende skatter.