Sønderjysk rapper i valgvideo: Engelbrecht er effektiv som Jack Bauer

- Han ved, hvad han laver – effektiv som Jack Bauer.

Sådan lød det blandt andet på klingende sønderjysk fra den populære rapper fra Sønderborg, da Danmarks nye skatteminister Benny Engelbrecht (S) i 2007 skulle vælges til Folketinget for første gang.

- Mojn. Det er L Ron ved mikrofonen her. Jeg plejer jo mests  at tænke på traktortræk og bajere. Men jeg har et budskab her – vi skal have Benny Engelbrecht i Folketinget. Og det kan kun gå for langsomt (L Ron Harald i valgvideo).

Det er da også en lidt anderledes politiker, der i dag kan sætte sig på ministertaburetten i Skatteministeriet. Benny Engelbrecht har nemlig stort set ingen erfaring, når det gælder det område, som han i dag sætter sig i spidsen for – han er medlem af Folketingets skatteudvalg og finansudvalg, men han er Socialdemokraternes erhvervsordfører og formand for transportudvalget.

- Det skal ske noget nyt, for det kan ikke blive ved. Dybbøl Mølle maler helt af helvede til. Syd- og Vestjylland bliver overset og glemt, det er københavneri – og det er dælme slemt (L Ron Harald i valgvideo).

Benny Engelbrecht har, inden han blev valgt ind i Folketinget i 2007, prøvet lidt af hvert. Han har således en fortid som journalist, underviser, radiovært og marketingsassistent – han har været selvstændig erhvervsdrivende i en musikbutik, og han har været leder af AOF.

Benny Engelbrecht bliver af TV 2’s politiske redaktør, Anders Langballe, beskrevet som hyggelig, kreativ og en person, der elsker at synge. Samtidig er han i øvrigt en fast del af revyen på Christiansborg - en interesse han i øvrigt deler med udviklingsminister Mogens Jensen (S).

- Han er ingen Løkke, ikke så møj fikumdik, men vær sikker på at han rykker. Det er han mand med handlekraft og power (L Ron Harald i valgvideo).

Den handlekraft viser Benny Engelbrecht på de sociale medier, herunder Twitter, hvor han er meget aktiv - han har dog været usædvanlig stille på Twitter, siden nyheden om, at han bliver ny skatteminister, kom i går aftes.

Benny Engelbrecht bor til daglig i Sønderborg med sin kone, men er født og opvokset på Amager i København.

44-årige Engelbrecht har arbejdet som studievært

  • Fødested: Amager
  • Uddannelse: Folkeskole, Kildevældsskolen
  • 1991: Studievært hos Radio Sønderborg
  • 1991: Nyhedsmedarbejder, Radio Mojn
  • 1992-1994: Underviser, uddannelsesvirksomheden AOF Sønderborg
  • 1995-1996: Selvstændig erhvervsdrivende i musikbutik
  • 1996-2001: Salgs- og marketingsassistent, Musikengros A/S
  • 2001-2007: Marketing Manager, Danimex Communication A/S
  • 2007: Afdelingsleder, AOF Syd
  • 2007: Medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, valgt i Sydjyllands Storkreds. Medlem af bestyrelsen for Socialdemokratiets folketingsgruppe
  • 2011: Genvalgt til Folketinget