Socialdemokrater: Det er for lavt, Løkke

For lavt. Meget lidt statsmandsagtigt.

Sådan lyder kritikken fra Socialdemokraterne, efter at Lars Løkke Rasmussen tirsdag formiddag langede ud efter landets nye skatteminister, socialdemokraten Benny Engelbrecht.

- Indtil videre har han jo ikke markeret sig her på Christiansborg som en, der er nævneværdigt interesseret i skattepolitik, endsige retssikkerhed, lød det blandt andet fra Venstre-formanden, der også kaldte det ’svagt, at der hele tiden skal nye folk ind’, med henvisning til, at Thorning-regeringen har haft fem skatteministre på tre år.

- Jeg synes egentlig, at det siger mere om Lars Løkke Rasmussen selv, end om Benny Engelbrecht, at han har et behov for at kritisere en nytiltrådt minister, der altså har siddet i Folketingets Skatteudvalg i flere år, siger socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen.

- Det er meget lidt statsmandsagtigt. Og man skal huske, at der i Løkkes korte periode som statsminister også var hele tre forskellige skatteministre. Der er et gammelt udtryk med sten og et glashus, som han nok med fordel kunne huske på.

Også transportminister Magnus Heunicke og socialdemokraternes finansordfører Jesper Petersen kritiserer Løkkes udtalelser:

Usædvanligt

Ifølge TV 2's politiske redaktør, Anders Langballe, er der da også tale om en usædvanligt hård kritik fra Venstre-formanden.

- Det er en usædvanlig svada fra oppositionslederen, sådan at komme med så personligt et angreb på en ny skatteminister, sagde Anders Langballe tidligere i dag.

Du kan se klippet med Lars Løkke Rasmussens udtalelser her.

Benny Engelbrecht bliver officielt udnævnt som ny skatteminister kl. 12, når han besøger Kronprins Frederik på Amalienborg. Han har været fast medlem af Folketingets Skatteudvalg siden 2011.