Sidste tur i ministerbilen: Dette er Vestager mest stolt af

Klokken 11.30 er det slut.

Margrethe Vestager kører i dag med ministerbilen for sidste gang – til Amalienborg, hvor Kronprins Frederik venter. Her takker den nu forhenværende radikale leder af som ikke blot indenrigs- og økonomiminister, men også som en af de mest magtfulde personer i SR-regeringen.

Hvad er du mest stolt af at have opnået i de tre år i regering?

- Jeg tror, at det er de to vækstaftaler, vi har lavet, og den vækstplan, vi har lagt frem. At have udviklet i virkeligheden et nyt politik-område, siger hun og fortsætter:

- Det at finde ud af, hvordan det bliver mere attraktivt at starte og drive virksomhed i Danmark – det afspejles meget tydeligt i de to vækstpakker, og det er jeg meget stolt af.

Vil arbejde med økonomi i Bruxelles

Nu skifter Vestager Christiansborgs gange ud med kommissionsbygningen i Bruxelles, hvor hun de kommende fem år skal være Danmarks EU-kommissær. Hun ved endnu ikke selv, hvilken post hun kommer til at sætte sig på, men der er blandt andet blevet spekuleret i, om hun vi få tildelt ansvaret for bank-området.

- Det er noget, som vi har arbejdet meget intenst med, fordi det var under dansk formandskab, at vi for alvor fik taget hul på det og fik styr på det. Vi har lagt sidste hånd på bankunionen. Så det er et område, jeg har arbejdet meget med, siger Margrethe Vestager, der samtidig åbner op for, at det store område med ansvaret for EU’s indre marked også kunne være en mulighed.

- Men det, der ligger lige så tæt på – altså hele indre marked, alt hvad der er på det økonomiske felt - det synes jeg, er med til at give rammerne for, at folk kan vælge friere og forfølge de ting, de gerne vil.

Er det så højt vi kan stræbe – kommissærposten for det indre marked?

- Nu må vi jo se hvad Juncker (kommissionsformanden, der fordeler posterne, red.) siger. Men jeg synes, at de samtaler, der er blevet ført og de signaler, vi får, der ser det ok lovende ud for det samlede økonomiske felt.

Vil ikke sige farvel

Den afgående minister afviser samtidig ikke, at hun på et senere tidspunkt igen kan vende tilbage til dansk politik.

- Radikale Venstre har jo selv skubbet til alle mennesker, så de skal arbejde lidt mere. Og selv hvis jeg har været kommissær i fem år, så er der sikkert 20 gode stærke radikale arbejdsår tilbage i mig.