Engell: Vestagers tid var ligesom DDR

Natten til søndag kom det frem, at Danmarks økonomiminister Margrethe Vestager bliver ny EU-kommissær. Dermed forlader hun sin ministerpost og formandskabet i Det Radikale Venstre overlades til Morten Østergaard.

Hans Engell har her til morgen kommenteret Margrethe Vestagers skifte.

- Man skal være klar på, at Vestager har båret sit parti frem. Men det har været ligesom at være i DDR. Der var ikke plads til meget kritik. Det kan godt være, at det bliver mere åbent med Morten Østergaard, siger Hans Engell om den nyvalgte leder af Det Radikale Venstre og uddyber:

- Det er blevet kedeligt og stift i Det Radikale Venstre, og her tror jeg, at Morten Østergaard kan give det noget mere liv. Det har været lidt stramt med Margrethe Vestager. Misforstå mig ikke, men jeg tror, der er mange i partier, der er glade for hun smutter.

’Bedre hvis Thorning var smuttet’

- En stor del af socialdemokratiske folkegruppe havde nok syntes, at det var bedre, hvis det var Helle Thorning-Schmidt, der var blevet valgt, så man kunne beholde Vestager i Danmark, siger Hans Engell.

Han mener, at Margrethe Vestager et klogt valg, og hun vil få fuld opbakning.

- Det er noget af en fuser, at efter et halvt års spekulationer om Thorning som mulig ny EU-formand, så løber Margrethe Vestager i stedet med en EU-post, siger Hans Engell og fortsætter:

- Det er godt for Vestager, mindre godt for Thorning, da det vil øge presset på hende. Nu skal hun sætte ny indenrigspolitisk dagsorden. Der er brug for, at hun får kickstartet regeringprojektet, inden der kommer et valg.