Flertal: S-formandsskifte vil ikke have nogen betydning

”Det ville ikke have nogen betydning.”

Sådan lyder svaret fra langt de fleste danskere, på spørgsmålet om, hvorvidt de vil være mere tilbøjelig til at sætte krydset ved liste A, hvis partiet skifter formand.

Ifølge en ny Megafon-måling, foretaget for TV 2 og Politiken, svarer 76 procent af de adspurgte således, at de hverken vil være mere eller mindre tilbøjelig til at stemme socialdemokratisk, hvis Helle Thorning-Schmidt skiftes ud med Mette Frederiksen.

Lørdag eftermiddag bliver det efter alt at dømme afgjort, om Helle Thorning-Schmidt får den post som formand for Det Europæiske Råd, som hun ifølge både danske og udenlandske medier er i spil til.

Sker det, vil Thorning træde tilbage som statsminister og S-formand, og alt tyder på at den nuværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil tage over.

13 procent af de adspurgte svarer, at de efter et sådant skifte vil være 'mere tilbøjelig' til at stemme på Socialdemokraterne, mens otte procent svarer ’mindre tilbøjelig’.

Flere S-vælgere positive

Blandt de vælgere, der stemte på Socialdemokraterne ved valget i 2011, er holdningen til et muligt formandsskifte mere positiv. Her svarer 17 procent, at de vil være mere tilbøjelig til igen at sætte kryds ved partiet, hvis Mette Frederiksen bliver formand, mens 7 procent svarer ’mindre tilbøjelig’.

Et lignende billede tegner sig hos SF’s vælgere. Her vil et S-formandsskifte få 18 procent til at se mere positivt på at skifte SF ud med S ved næste valg.

I den seneste Megafon-mĂĄling stĂĄr Socialdemokraterne til 20,9 procent af stemmerne. Det er markant mindre end ved valget i 2011, hvor partiet fik 24,8 procent.

Thorning har gentagne gange afvist, at hun ønsker jobbet som formand for Det Europæiske Råd.

Målingen er foretaget i perioden 25.-27. august blandt 1007 respondenter. Tre procent af de adspurgte svarer ”ved ikke.”