Dagpengekritik rykker ind i S-gruppen

Det er ikke blot SF og Enhedslisten, der kræver ændringer af dagpengesystemet i forbindelse med de kommende finanslovsforhandlinger.

Jan Johansen, socialdemokraternes by- og boligordfører, sender nu en klar opfordring til partitoppen – og samtidig en stikpille til de radikale regeringspartnere:

- Jeg kommer til sommergruppemøde med den indstilling, at vi bliver nødt til at gøre noget ved dagpengespørgsmålet. De Radikale må holde op med at være så stædige, siger Jan Johansen.

- Jeg mener, at vi bør halvere genoptjeningsretten, så det bliver lettere at få ret til dagpenge. Det blev fejlvurderet, da loven blev lavet. Det har stort set alle andre end De Radikale erkendt, siger han.

Og Jan Johansen står ikke alene i folketingsgruppen med sin opfordring.

- Jeg siger bestemt ikke Jan imod, lyder det fra Socialdemokraternes fødevare- og landbrugsordfører Orla Hav.

Helle Thorning-Schmidt og den øvrige regeringstop har hidtil afvist at ændre på dagpengesystemet i forbindelse med den kommende finanslov. De vil i stedet afvente den såkaldte dagpengekommission, der i øjeblikket er i gang på at se på hele dagpengeområdet.

Socialdemokraterne holder pressemøde fra partiets sommergruppemøde kl. 12. Du kan se med her på tv2.dk eller på TV 2 News.