V: Forståeligt, at Johanne er frustreret

- Johanne Schmidt-Nielsen er sur, fordi hun er frustreret over, at hun har fået så lidt ud af støtten til Helle Thorning-Schmidt. Hun udstiller, at selv om hun tilsyneladende er den eneste, der har ret, så får hun alligevel ikke noget gennemført.

Sådan lyder det fra Venstres næstformand, Kristian Jensen, til tv2.dk som en reaktion på et længere interview med Enhedslistens, Johanne Schmidt-Nielsen, i Ugebrevet A4.

I interviewet kalder Johanne Schmidt-Nielsen den socialdemokratiske ledelse for nogle kyllinger, men leverer også en bredside til Venstre, som hun kalder pinlig, desperat og populistisk.

Blandt andet siger hun om Venstres udlændingeudspil, at det ikke er Venstre værdigt og er udtryk for ”populisme, der ikke klæder Venstre.”

- Jeg kan godt forstå, at Venstre er desperate med alle de der bilagssager med Lars Løkke, siger hun blandt andet til Ugebrevet A4, ligesom hun sætter spørgsmålstegn ved, hvad Venstre egentlig vil politisk.

- Mærkelig tilgang til politik

Kristian Jensen tager kritikken med ophøjet ro:

- Vi har før hørt, at hun skælder voldsomt ud uden dog at turde følge op med handling. Det er et udtryk for at valgkampen rykker nærmere, og at Johanne Schmidt-Nielsen er frustreret, siger Kristian Jensen.

I interviewet fremhæver Johanne Schmidt-Nielsen, at hun mellem to onder trods alt hellere vil have en socialdemokratiskledet regering. Til det siger Kristian Jensen:

- Det er en mærkelig tilgang til politik, at man støtter det mindste af to onder. Selv om vi i Venstre ikke støtter Helle Thorning-Schmidt, så har vi større indflydelse i dansk politik end regeringens støtteparti, Enhedslisten.

Radikale er asociale og SF står højt på syndelisten

Også Liberal Alliance og Dansk Folkeparti får et par ord med på vejen.

Liberal Alliance er således ifølge Johanne Schmidt-Nielsen villige til at ”æde hvad som helst på udlændingeområdet” mod skattelettelser til de rigeste. Og Dansk Folkeparti har solgt ud, når det gælder lønmodtagernes tryghed som dagpenge og efterløn for stramninger på udlændingeområdet.

Heller ikke regeringspartiet De Radikale og det tidligere regeringsparti SF går fri, for mens De Radikale på grund af dagpengereformen er asociale, står SF højt på Johanne Schmidt-Nielsens syndeliste efter beslutningen om salg af Dong til Goldman Sachs.

Det eneste parti, som Johanne Schmidt-Nielsen tilsyneladende ikke har et problem med for tiden, er De Konservative. I hvert fald er partiet ikke nævnt med et ord i interviewet.

Tv2.dk forsøger at få en kommentar fra Socialdemokraterne og De Radikale.