Johanne i krig med S: I er nogle kyllinger

Johanne Schmidt-Nielsen, Enhedslistens frontfigur tager nu et opgør med Socialdemokraterne, hun langer voldsomt ud efter regeringen, og heller ikke SF går ram forbi. Det sker i et stort interview med ugebrevet A4.

- Den socialdemokratiske ledelse er nogle kyllinger. Hvis DI siger hop, så hopper de. Jeg synes, de har svigtet deres hovedmission – at forsvare og videreudvikle den samfundsmodel og det fællesskab, som arbejderbevægelsen har været drivkraften bag. I stedet har man lagt sig så tæt bag højrefløjens politik som overhovedet muligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen til A4.

Hun mener ikke, det er noget undskyldning eller forklaring, at Socialdemokraterne er bundet af regeringssamarbejdet med R - b.la. i forhold til dagpengeproblemerne.

- Det er ikke mit indtryk, at der er en stor, grundlæggende forskel på, hvad Vestager, Thorning og Corydon mener om økonomisk politik eller for den sags skyld om dagpenge. Det er det ene. Det andet er, at det vel ikke er Margrethe Vestager, der bestemmer alt i den her regering. I så fald var det jo hende, der skulle udnævnes til statsminister. Det ville da være mere ærligt, siger Johanne Schmidt-Nielsen til A4.

SF går heller ikke ram forbi, men får et sving med krabasken fra Johanne Schmidt-Nielsen.

- Tænk at et parti, der kalder sig Socialistisk Folkeparti, kan finde på at sælge ud af noget, som er så grundlæggende for vores samfund som vores fælles energiforsyning. Og så oven i købet til nogle spekulanter i Goldman Sachs, siger hun til A4.