Notat i Pape-handel: Fodboldklub mangler penge

På dagen for den ny konservative leder, Søren Pape Poulsens, første politiske sommergruppemøde, bliver sagen om mulig ulovlig kommunalstøtte til fodboldklubben Viborg FF ved at klæbe til den nyslåede leder.

Ifølge Søren Pape Poulsen skyldtes energiselskabets køb af navnerettigheder til byens stadion i 2011, at det markedsføringsmæssigt var en god forretning.

Men ifølge bestyrelsen i Energi Viborg skyldtes sponsoratet, at fodboldklubben Viborg FF var økonomisk klemt. Det skriver BT.

Det fremgår ifølge avisen af en dagsordentekst fra Energi Viborgs bestyrelse fra september 2011, som blev sendt videre til daværende borgmester Søren Pape Poulsen.

Af dagsordenteksten fremgår det, at Energi Viborgs køb af stadionrettighederne skete for at støtte den på daværende tidspunkt økonomisk trængte fodboldklub. Men den nyslåede konservative leder har gentagne gange afvist, at der var tale om skjult økonomisk støtte til byens fodboldklub.

Analyse: Forklaring værre end sagens genstand

De Konservative holder i dag politisk sommergruppemøde i Nyborg, og ifølge TV 2’s politiske kommentator belaster sagen den nyslåede leder.

- Sagen kommer til at overskygge sommergruppemødet, hvor Søren Pape Poulsen skal sætte sit nye hold. Sagen vil stadig være i centrum, når han efter middag holder sit pressemøde.

Han vurderer dog ikke, at sagen vil vælte ham som politiker.

- Men allerede nu har han viklet sig ind i forklaringer om, hvorvidt der er tale om om direkte støtte til fodboldklubben, eller om det bare var markedsføring. Så er vi inde i den samme suppedas, som andre politikere har prøvet: Deres forsvar eller forklaring er næsten værre for dem i den diskussion, der foregår i pressen, end selve sagens genstand, siger Peter Lautrup-Larsen.

- Sagen irriterer mig

Søren Pape Poulsen sagde i morges i et interview til Go’morgen Danmark på TV 2, at sagen irriterer ham.

- Den bliver lige pludselig ført frem som en kæmpe nyhed. Jeg tror, at enhver kommunalpolitiker vil give mig ret i, at man jævnligt har sager i statsforvaltningen – sådan er det bare. Nogle gange vinder man, og andre gange taber man.

Han henviser til, at støtten ifølge en afgørelse fra statsforvaltningen er ulovlig. Byrådet har meddelt statsforvaltningen, at kommunen tager sagen til efterretning.

Søren Pape Poulsen bliver den 3. september afløst af den konservative Torsten Nielsen som ny borgmester i Viborg.