V-formand i Viborg: Rohde bliver vores borgmesterkandidat

Viborg skal have ny borgmester, efter at Søren Pape Poulsen er blevet politisk leder for Det Konservative Folkeparti. 

Og står det til Venstre, skal byens nye borgmester være partiets nuværende medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde. V-profilen vil efter alt at dømme blive valgt som partiets spidskandidat mandag. Det siger formanden for Venstres kommuneforening i Viborg, Anders Jensen, til tv2.dk.

- Det er en enig gruppe og enigt forretningsudvalg, der står bag Rohde som Venstres nye spidskandidat, siger Anders Jensen, der fortæller, at Jens Rohde har meddelt, at han gerne vil påtage sig opgaven.

- Han har givet en positiv tilbagemelding. Han er med på det. Der er et par enkelte krøller, der skal afklares, men det betragter jeg bare som formaliteter, siger Anders Jensen. 

- Han har de kvaliteter, der skal til. Han har en utrolig stor viden, både på det landspolitiske område og når det kommer til lokalpolitikken, som man ikke ser mange steder. Han har jo også siddet i Viborg byråd. Derudover har han også de menneskelige kvaliteter, der skal til, siger Anders Jensen. 

Jens Rohde blev tidligere på året genvalgt til Europa-Parlamentet, men lykkes det Venstre at kapre borgmesterposten i Viborg, vil det betyde et farvel til Bruxelles for Rohde, understreger Anders Jensen. 

- Hvis han bliver valgt som borgmester er det klart, at han ikke kan fortsætte i Parlamentet.

Kamp mellem S og V

Det er imidlertid langt fra sikkert, at det bliver Venstre, der kommer til at sætte sig på borgmesterposten. Også Socialdemokraterne i kommunen bejler til posten, og socialdemokraten Per Møller Jensen, der i øjeblikket er 2. viceborgmester, meddelte i sidste uge til dr.dk, at han var klar til at træde til, hvis der kunne skaffes flertal bag ham. 

Hvilket parti, der ender med at kunne sætte sig på borgmesterposten i Viborg, vil stå klart som følge af forhandlinger i byrådet den kommende tid.

Jens Rohde

Jens Rohde er født 18. april 1970 i Holstebro.

Blev medlem af Venstre i 1993 og sad i Folketinget for partiet fra 1998 til 2006 - valgt i Viborg Amtskreds. Fra 2001 til 2006 var han Venstres politisk ordfører.

Fra 2001-2005 og igen fra 2014 er han valgt som byrådsmedlem i Viborg Kommune. Og siden 2009 medlem af Europaparlamentet - senest genvalgt i maj 2014 med 48.882 personlige stemmer.

Kilde: Ritzau