DF vil have en dyre-minister

Dansk Folkeparti vil have en minister for dyrevelfærd, og partiet ønsker også et dyrevelfærdspoliti. Det fremgår at udspillet "Dyrevelfærd - menneskers ansvar", som partiet lancerer tirsdag.

- Dansk Folkeparti så gerne, at der på sigt bliver oprettet et egentligt dyrevelfærdsministerium med overordnet ansvar for dyrenes forhold og at der etableres et dyreværnspoliti, står der i DF's udspil.

Om baggrunden for udspillet hedder det blandt andet:

- Dansk Folkeparti finder det forkasteligt, når dyr lider på grund af mennesker. Som lovgivningen er indrettet i dag betragtes dyr som ejendom. Men et dyr er ikke en ting – dyr er levende væsner – og bør behandles som sådan i lovgivningen.  Dyr skal behandles med respekt og værdighed, og dyrenes naturlige behov skal imødekommes i størst muligt omfang.

Udover et ministerium for dyrevelfærd og et dyrevelfærds-politi ønsker DF også straffen for dyremishandling sat op, og partiet ønsker også antallet af dyreforsøg begrænset. Dansk Folkeparti vil også skride ind i forhold til transport med dyr.

- Dyretransporter skal foregå på en så ansvarlig måde, at dyrene har adgang til både foder og vand under transporten. Transporttiden for slagtedyr må ikke overskride 4 timer, hedder det i Dansk Folkepartis udspil.