Sareen om voldelige piger: Kommunen har et stort ansvar

NÄr to 14-Ärige kriminelle unge uhindret kan stikke af fra en dÞgninstitution og begÄ ny vold, er det ikke loven, den er gal med, men forvaltningen af den.

Nogenlunde sÄdan lyder svaret fra socialminister Manu Sareen (R), efter at den tidligere folketingspolitiker Naser Khaders datter blev overfaldet i sidste uge.

- Det er fuldstÊndig uacceptabelt, at overgreb som det her finder sted. Derfor er det helt afgÞrende, at kommunen tager ansvar for, at anbragte bÞrn og unge ikke begÄr kriminalitet, siger Manu Sareen i et skriftlig kommentar til Ritzau.

De to piger, der stod bag overfaldet, var anbragt pÄ en af KÞbenhavns Kommunes dÞgninstitutioner, hvor man ikke mÄ tilbageholde beboerne, hvis de prÞver at stikke af.

Derfor er pÊdagogerne magteslÞse i forhold til at forhindre disse piger i at fortsÊtte med at begÄ vold. Men mÄske burde pigerne slet ikke vÊre pÄ sÄdan en Äben institution, pÄpeger Sareen.

- Kommunen skal lÞbende fÞlge op pÄ, at de unge er anbragt pÄ en institution, som kan hÄndtere deres problemstillinger.

- Kommunen skal ogsÄ lÞbende vurdere, om der kan vÊre behov for anbringelse pÄ en anden institution, herunder pÄ en sikret dÞgninstitution, eller pÄ en delvist lukket afdeling, hvor dÞre eller vinduer kan aflÄses konstant eller i perioder, lyder det fra Manu Sareen.

Han forventer, at KÞbenhavns Kommune reagerer omgÄende pÄ den aktuelle sag og sÊtter ind med det samme.