Professor i politik: Mogens Camre er fredet

Mogens Camre fra Dansk Folkeparti var i går ude med en voldsom kritik af de europæiske muslimer, som han via sin Twitterprofil anklager for at fortsætte, hvor Hitler slap.

- Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen, skrev det nuværende medlem af byrådet i Gladsaxe på sin Twitterprofil.

Udtalelsen kommer få uger efter at partikollega Kasper Ravn Fredensborg, der er medlem af byrådet i Herning for Dansk Folkeparti, kom med denne udtalelse om afrikanske bådflygtninge:

- Hvad er der galt med at blive i sit land og kæmpe for en bedre fremtid? Jeg har ikke ondt af de der drukner på den fare fulde tur! Deres valg deres skæbne!, skrev han i en debat på Naser Khader tidligere medlem af folketingets Facebookprofil.

Fik reprimande

Dansk Folkepartis top var ude og give Kasper Ravn Fredensborg en skriftlig reprimande efter hans udtalelser om bådflygtninge, som fik ham til at trække i land.

-Jeg beklager den røre og den unødvendige og negative omtale, som mine udtalelser har tilvejebragt. Jeg beklager mange gange, skrev Kasper Ravn Fredensborg dengang, ifølge mx.dk

Det samme ser ikke ud til at gøre sig gældende med Mogens Camre. Søren Espersen sagde i går til BT:

-Det må Mogens selv udrede. Han er ikke i Folketinget, og han er ikke i Europa-parlamentet, og jeg synes, at han selv må forklare sig, ellers har jeg ikke nogen kommentarer til det, lød svaret, da han blev bedt om at forholde sig til Mogens Camres tweet.

Var mentor for Messerschmidt

Og selvom udtalelsen ifølge Jacob Torfing, der er professor i politik ved Roskilde Universitet, bestemt ikke er noget der passer partitoppen i Dansk Folkeparti, vil man ikke gå offentligt ud og kritisere Mogens Camre:

-Han har betydet meget for partiet gennem årene og var en form for mentor for Morten Messerschmidt i EU. Han har en helt anden status end andre byrådspolitikere, så man går ikke ud og kritiserer ham. I hvert fald ikke offentligt, siger Jacob Torfing.

Han er sikker på, at det irriterer partitoppen i Dansk Folkeparti, at sager som disse dukker op.

-Dansk Folkeparti har meget dygtigt bevæget sig ind mod midten de senere år. De har blandt andet forsøgt at nedtone den skingre retorik imod fremmede, som de tidligere var kendt for. De forsøger at appellere til tidligere socialdemokratiske vælgere, og de er ikke nødvendigvis tilhængere af en hård retorik mod fremmede. Derfor er disse udtalelser bestemt ikke noget, der passer partitoppen i Dansk Folkeparti, siger Jacob Torfing.