S vil se nærmere på vred imam

- Det er forfærdelige udtalelser, som viser, at han med tydelighed ikke har forstået, hvad det vil sige at fungere i et demokrati med ytringsfrihed og pligt til at respektere andre mennesker.

Sådan siger Socialdemokratiets integrationsordfører Trine Bramsen, efter det er kommet frem at den danske imam Abu Bilal Ismail opfordrer til drab på zionistiske jøder i en fredagsbøn.

Også andre politikere har reageret på udtalelserne. Således foreslår Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen, at man lukker Grimhøjmoskeen i Aarhus, som Abu Bilal Ismail har tilknytning til.

Skal trække udtalelser tilbage

Men det mener Trine Bramsen i lighed med integrationsminister Manu Sareen ikke kommer problemet til livs. 

- Det er jo holdninger, som er grundfæstet i nogle mennesker. Det er et langt sværere arbejde at sikre at radikaliserede miljøer ikke bliver udbredt, siger hun.

Hun mener i stedet, at man bør se på Abu Bilal Ismails opholdsgrundlag i Danmark og påpeger bl.a. at man - hvis man kommer til landet som imam, skal følge et kursus i danske værdier.

- Og så skal vi tage en dialog med de mennesker, som er i miljøet. Der findes masser af gode muslimer, som ikke føler sig repræsenteret af de udtalelser. Min opfordring er, at alle folk omkring moskeen stiller krav til, at imamen tager de udtalelser i sig igen, lyder det fra Trine Bramsen.

Imam Abu Bilal Ismail er tidligere blevet beskyldt for at radikalisere unge muslimer og opfordre dem til at drage i hellig  krig i Syrien. Udtrykket zionister bruges blandt andet om nationalistiske jøder, der mener, at landet Israel tilhører det jødiske folk.