Thulesen Dahl bejler til Socialdemokraterne

Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl vil ifølge Berlingske Tidende ikke udelukke at pege på en socialdemokratisk statsminister en dag, og han ønsker et øget samarbejde mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne hvis valget resulterer i et regeringsskifte og Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister i en borgerlig regering.

 Men Thulesen Dahls forudsætning er, at Socialdemokraterne løsriver sig fra deres bindinger til den nuværende radikale regeringspartner.

- Det, der for alvor kan ændre vores muligheder i forhold til samarbejde med Socialdemokraterne, er, når de indser, at deres vej til regeringsmagten ikke nødvendigvis går over Radikale. Det er Socialdemokraternes store optagethed af, at de hele tiden skal bringe sig til rette med de Radikale, der gør, at de på eksempelvis værdipolitikken er låst fast,« siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl til Berlingske.

Thulesen Dahl ønsker ifølge avisen at Dansk Folkeparti vil få mest indflydelse ved at stå frit og ikke være en del af regeringen, hvis der viser sig et blåt flertal efter valget.

- Ved det næste valg er der ikke nogen tvivl i vores sind om, at vi får mest indflydelse ved et regeringsskifte. Der er ingen slinger i valsen om, at det er det, vi går efter. Hvis det lykkes – og SR-regeringen ikke fortsætter – så må vi se, hvordan Socialdemokraterne reagerer i den situation. Om de er indstillet på samarbejde med os. Vores tanker om i den situation ikke at gå ind i regering med Venstre for i stedet at være støtteparti er jo også spørgsmålet om, hvordan vi kan presse den regering til i højere grad at føre vores politik, siger Thulesen Dahl til Berlingske.

Han vil heller ikke afvise at pege på en socialdemokratisk statsminister på et tidspunkt.

- Det er jo noget, man må tage stilling til efter en periode, hvor man har haft et tættere samarbejde. Det vil være den forkerte rækkefølge at starte dér, siger han til Berlingske.

Socialdemokraterne mener dog, det kan bliver svært at samarbejde med Dansk Folkeparti.

- De har det med at love en masse ting, men er samtidig svage på, hvor pengene skal komme fra, siger Ole Hækkerup, fungerende politisk ordfører hos Socialdemokraterne til Berlingske.