HOS TRADS: Antorini: 'Om 5 år er alle skoleelever dygtigere'

I disse afslutter landets skoleelever den 'gamle skole', for efter sommerferien indledes den nye folkeskolereform med flere timer, mere bevægelse, nye læringsmetoder og fag - og undervisningsminister Christine Antorini (S) har store ambitioner for resultatet:

- Om fem år vil vi kunne måle, at alle elever er blevet dygtigere. Det gælder både dem, der i dag har det svært med at opnå nødvendige færdigheder i dansk og matematik, og dem, der nu er de stærkeste. Alle vil løfte sig og blive bedre - og det gælder vel og mærke uanset deres sociale baggrund, forklarer Antorini i dag i tv2.dk's politiske magasin 'Hos Trads'.

Antorini anerkender, at der er en udfordring med lærerne, som mildest talt var rasende, da reformen blev vedtaget, men hun tror på, at alle vil arbejde for at skabe en ny og bedre skole - ikke mindst fordi elever og forældre er meget positive.

- Vi var tvunget til at ændre på skolen, fordi vi simpelthen ikke har været gode nok til at møde alle elever der, hvor de måtte være. De elever, der kom fra hjem med forældre uden en boglig uddannelse, blev hægtet af. De dygtige fik ikke mulighed for at blive dygtige nok. Mange drenge blev desværre også hægtet af. Alt det tager vi hånd om i det nye skoleår, forklarer ministeren.

Se hele interviewet i linket ovenfor.

David Trads

Mit navn er David Trads, jeg er vært på 'Hos Trads', og jeg er passioneret iagttager af dansk og international politik.

Jeg er et holdningsmenneske. Ikke bare den såkaldte 'nøgne journalist', der lidenskabsløst dækker, hvad der sker. Derfor forsøgte jeg osse i sin tid at blive folketingsmedlem for Socialdemokratiet. I dag betragter jeg mig selv som en journalistisk fritænker.

Jeg holder ikke med noget parti eller nogen blok, men jeg tager ofte stilling til konkrete sager - og jeg glæder mig meget til at få spændende gæster i mit studie, så vi kan inspirere til debat.