Zenia Stampe har mistet sin datter

Den radikale folketingspolitiker Zenia Stampe har sammen med sin mand, Martin Lyngbo, natten til mandag mistet deres lille datter.

Datteren, som parret nåede at give navnet Olga Stampe Lyngbo, blev født for tidligt, efter kun knap 24 uger, og vejede kun 612 gram, da hun blev født.

Det fortæller Zenia Stampe på sin Facebook-profil, hvor hun har delt det brev, som hendes mand har sendt til venner, familie og kolleger.

- Natten til i går skete det, som Zenia og jeg har kæmpet imod og frygtet. Vores lille datter Olga blev født alt for tidligt, og hun klarede ikke fødslen. Det var på tærsklen til uge 24, og medicinsk forekommer det, at børn overlever også så tidlig en fødsel. Men det skete altså ikke i vores tilfælde, skriver Stampes mand i brevet.

Ved ikke, hvad der er sket

Hvad der er gået galt under fødslen, ved parret ikke.

- Vi har grublet og prøvet at forstå det indviklede forløb, men vi kommer nok aldrig til helt at begribe, hvad der skete. Uden at gå for meget i detaljer, var der både blødning, to fødsler der blev standset med vehæmmende drop, infektion og en langsomt sivende vandafgang. Hvad der er årsag, og hvad der er virkning i det forløb er næsten umuligt at vide. En læge kaldte det et trafikuheld af omstændigheder.

Efter fødslen fik parret mulighed for at være alene med datteren i nogle timer.

- Hun var helt perfekt, et fuldt og færdigt lille barn, men meget, meget lille. Hun vejede kun 612 gram, da hun kom ud. Dagen efter lagde vi hende ned i en meget lille kiste med nogle blomster.

Zenia Stampe og hendes mand er nu udskrevet fra hospitalet og tilbage hos deres to børn Erika og Tøger.

Du kan læse hele brevet her.