Carl Holst: Jeg tror, at Løkke fremlægger dokumentation

Der skal nok komme noget dokumentation. Det tror Carl Holst, formand for Regionsrådet i Region Syd, der var med på hovedbestyrelsesmødet for Venstre.

Han regner med, at Lars Løkke Rasmussen vil tilfredsstille Venstres medlemmer i form af dokumentation for de bilagssager, der har præget de seneste ugers dækning af Venstre. Det siger han efter en udmelding fra folketingsmedlem, Preben Bang Henriksen, der ikke er tilfreds: Han vil have dokumentation frem - noget der angiveligt ikke kom på hovedbestyrelsesmødet tirsdag.

- Jeg tror, at Løkke fremlægger den dokumentation, der skal til, for at alle har højest og størst mulig tillid til Lars Løkke, og så håber jeg, at vi alle sammen bliver og kæmper for vores fællessag, siger han til TV 2 News.

Han forklarer baggrunden for, at hovedbestyrelsen gerne ville have Lars Løkke Rasmussen til at fortsætte som formand.

- Fordi jeg tror - og det var den stemning, jeg tror, vi endte med i hovedbestyrelsen - at et parti i splittelse er et parti, der får tilbagegang, og et parti med sammenhold er et, der har et fundament til at komme videre. Fordi så har man fundamentet til ikke at snakke fnidder men snakke politik, og jeg tror, at vi vil til nu at snakke politik, det kræver sammenhold, siger Carl Holst.

Den seneste Megafonmåling gav kun en tilslutning til Venstre på 14,5 procent, hvilket er det laveste, som Megafon nogensinde har målt. Samtidig gik Venstre et mandat tilbage ved Europa-Parlamentsvalget. Et tabt mandat, som Lars Løkke Rasmussen tog ansvaret for. På trods af den faldende opbakning, skal Venstre ifølge Carl Holst genrejses ved Lars Løkke Rasmussen.

- Vi tror på det fordi, at hvis vi står sammen i Venstre på tværs af alle synspunkter - og til trods for den kritik, der for noget vedkommende var berettiget, er kommet frem - at et stærkt Venstre, hvor vi står sammen, er i stand til dels at forklare nogle af nuancerne der bliver glemt i debatten i de sager, der har været fremme. Og samtidig bliver i stand til at forklare, hvilket Venstre, som Danmark skal have. 

- Det kræver, at vi får en anden platform end bare at snakke om ledelsesforhold i Venstre. Vi kan få ro på med et stærkt formandskab, og den ro skal bruges til at snakke politik, siger Carl Holst.