Helveg og Messerschmidt vandt debat

Stemningen var intens, nærmest elektrisk og sommetider ophidset, da de otte spidskandidater til EU-valget mødtes på TV2 til de hidtil største direkte tv-debat. Hvem vandt og hvem tabte? Her er mit bud:

# 1: MORTEN HELVEG PETERSEN: Den radikale spidskandidat opnåede tre sejre: Han var den eneste, der ikke afbrød! Han placerede sig som klart mest EU-positive. Hans budskaber stod krystalklare.

# 2: MORTEN MESSERSCHMIDT: Manden, der har domineret debatten, og står til at blive valgets sejrsherre, erobrede to vigtige sejre: Debatten handlede igen om hans dagsorden - og han parererede de fleste angreb.

# 3: JEPPE KOFOD: Socialdemokraten brugte sine angreb på Dansk Folkeparti til at fremhæve sin egen politik: Især kampen for rettigheder til lønmodtagere - og til en vis forståelse for bekymring for 'velfærdsturisme.'

# 4: MARGRETE AUKEN: SF-veteranen deler vandene - og det skete også i aften: På plus-siden taler stærk indignation og begejstring. På minus-siden, at hun tog rekorden i at afbryde undervejs i debatten.

# 5: BENDT BENDTSEN: Den tidligere konservative leder forsøgte sig igen i rollen som den vise, lidt ældre statsmand. Men virker den defensive stil? Husk han har brug for at løfte sig en smule, ikke bare stå stille.

# 6: ULLA TØRNÆS: Venstres spidskandidat er ingen 'campaigner', men mere en habil politiker, som kan al substansen. En gang viste temperamentet sig dog, da hun udbrød 'nu brokker han sig igen om Messerschmidt.

# 7: RINA RONJA KARI: Folkebevægelsen mod EUs spidskandidat er i bevægelse fra 100% modstander til en anelse mere forstående for samarbejdet. Den nuance betyder til gengæld mindre klar profil.

# 8: CHRISTINA EGELUND: Liberal Alliances spidskandidat virkede som en parentes i debatten. Ingen af de andre partiet taget notits af den eneste kandidat, der næsten med sikkerhed ikke kan blive valgt.