Sass: - Patentdomstol beskytter vores ideer

For Henrik Sass Larsen, erhvervs- og vækstminister, tårner argumenterne for et ja til patentdomstolen sig nærmest op - og det handler især om at beskytte danske arbejdspladser:

- Danmark lever blandt andet af gode ideer, der så udvikles i danske virksomheder, der betyder, at vi producerer en lang række varer, som vi sælger til udlandet. Vi skal passe på de ideer, som vi får i danske virksomheder, og den måde, vi gør det på, er at sikre retten til egne ideer.

- Derfor er et europæisk enhedspatent vigtigt, og det at have en patentdomstol er endnu vigtigere, fordi det er med til at beskytte danske virksomheder. Der er ingen risiko for at gå med; der er kun fordele, siger Henrik Sass Larsen fredag i tv2.dk's politiske magasin 'Hos Trads'.

Regeringen, Venstre, De Konservative og SF anbefaler alle et ja til folkeafstemningen den 25. maj om patentdomstolen, mens Dansk Folkeparti og Enhedslisten er imod.

- Verden går ikke under, hvis vi stemmer nej, men der er kun fordele ved at sige ja, understreger Sass Larsen, som også fastslår, at denne afstemning er langt mindre i omfang end tidligere danske folkeafstemninger, som har handlet om at godkende nye, store traktater.

Se hele indslaget og hør Henrik Sass Larsens uddybning af, hvorfor patentdomstolen er en fordel for danske virksomheder.