EU-ekspert: EU er diktatorisk og ligner Sovjet

I en spritny bog - ‘EU - Europas fjende’ - som er finansieret af Lars Seier Christensen, ejeren af SAXO-bank og støtte af Liberal Alliance, buldrer forfatteren David Gress løs mod den Europæiske Union:

- EU minder om Sovjet. Det har ganske vist ikke noget Gulag, ikke nogen fangelejre, men det har en meningselite, der fremhæver og fremelsker en meget ensrettet, meget snæver ramme for, hvad EU skal være - og EU forsøger at hindre folk i at komme med bestemte ytringer. Man må for eksempel ikke være homofob eller islamofob. Det er diktatorisk, lyder det fra David Gress, som er forfatter til en stribe bøger om internationale forhold og forsker ved fine amerikanske universiteter.

Gress var oprindeligt tilhænger af EU, men er de forløbne 10-15 år blevet arg modstander:

- Den fremherskende dagsorden i EU i dag bryder jeg mig ikke om: Oprettelsen af en fælles stat med et centraliseret styre af ikke-folkevalgte eksperter, som beslutter ting bag en uigennemtrængelig mur af kamouflage, og som bestemmer mere og mere over os andre, fastslår David Gress.

Se hele interviewet, hvor Gress over for David Trads uddyber, hvor anti-demokratisk og forfærdeligt han mener, at EU agerer.

David Trads

Mit navn er David Trads, jeg er vært på 'Hos Trads', og jeg er passioneret iagttager af dansk og international politik.

Jeg er et holdningsmenneske. Ikke bare den såkaldte 'nøgne journalist', der lidenskabsløst dækker, hvad der sker. Derfor forsøgte jeg osse i sin tid at blive folketingsmedlem for Socialdemokratiet. I dag betragter jeg mig selv som en journalistisk fritænker.

Jeg holder ikke med noget parti eller nogen blok, men jeg tager ofte stilling til konkrete sager - og jeg glæder mig meget til at få spændende gæster i mit studie, så vi kan inspirere til debat.